Val de tranzacții în retail: Carrefour achiziționează Cora România

RETAIL. Retailul din România se pregătește pentru o schimbare majoră, pe măsură ce Carrefour a anunțat achiziționarea Cora România. Tranzacția a fost recent avizată de Consiliul Concurenței, deschizând calea pentru o integrare semnificativă în peisajul retailului din țară.

Această mutare urmează după ce Mega Image a anunțat achiziționarea Profi, confirmând o tendință puternică de consolidare în industria de retail din România. După aprobarea Consiliului Concurenței în octombrie 2023, cele două lanțuri de supermarketuri se pregătesc pentru un proces de rebranding treptat, care se va finaliza la sfârșitul anului 2024.

Acestă tranzacție aduce cu sine o serie de perspective interesante pentru industria de retail din România. Carrefour, un nume bine-cunoscut în industria globală de retail, se extinde semnificativ pe piața românească prin preluarea Cora România. Planurile de integrare includ angajarea a peste 2.000 de noi colegi în echipa Carrefour.

CEO-ul Carrefour România, Julien Munch, a subliniat importanța asigurării celei mai bune experiențe pentru clienți pe durata procesului de integrare. Această schimbare va aduce o serie de beneficii pentru consumatori, inclusiv o gamă mai largă de produse și servicii, precum și o experiență de cumpărături îmbunătățită.

Această tranzacție are un impact semnificativ asupra numărului de magazine Carrefour din România, aducând totalul la peste 430 de magazine la momentul semnării. Astfel, Carrefour devine un jucător important în industria de retail din țară, consolidându-și poziția ca angajator de top în acest sector.

De asemenea, este demn de menționat că furnizorii Carrefour din România au provenit în proporție de peste 93% din România, reflectând angajamentul companiei față de economia locală și producătorii locali.

Această tranzacție nu face decât să sublinieze din nou dinamica în continuă schimbare a industriei de retail din România și impactul semnificativ pe care aceasta îl are asupra consumatorilor, furnizorilor și angajaților din acest sector în evoluție constantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare