Valahia Express: Aprobarea finală pentru drumul expres București-Târgoviște, o soluție soluție majoră pentru infrastructura rutieră

INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a dat aprobarea joi pentru varianta finală a proiectului “Valahia Express,” care va conecta Bucureștiul cu mai multe localități din Ilfov și un important oraș. Drumul expres București-Târgoviște, denumit “Valahia Express,” are o lungime de 62 de kilometri și va lega Mogoșoaia de șoseaua de centură a orașului Târgoviște. Acest traseu va străbate localitățile Mogoșoaia, Corbeanca, Buftea, Crevedia, Niculești, Butimanu, Cojasca, Bilciurești, Cornățelu, Dobra, Băleni, Bucșani, Comișani, Văcărești, Ulmi și se va opri la șoseaua de centură a orașului Târgoviște.

Cu toate că drumul este planificat să fie finalizat în 2028, cu un contract în valoare de 11 milioane de lei pentru studiul de fezabilitate, care va dura aproximativ 25 de luni, proiectul aduce beneficii semnificative. Prima etapă constă într-un studiu de prefezabilitate de două luni, urmat de un studiu de fezabilitate de 23 de luni, iar apoi patru luni vor fi alocate licitației pentru proiectare și execuție.

Noul drum expres va include poduri cu o lungime totală de 2,3 km, două spații de servicii, un centru de întreținere și coordonare, 6 noduri rutiere, 32 de lucrări de artă, 124 km de drumuri de întreținere și 250 km de șanțuri și rigole. Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a subliniat pe Facebook că acest proiect va face județul Dâmbovița mai atractiv pentru investitori și va reduce semnificativ timpul de transport către București.

Oficialii din Ministerul Transporturilor au accentuat, de asemenea, că odată finalizat în 2028, “Valahia Express” va facilita traficul către Aeroportul Otopeni și va oferi o conexiune cu drumul expres care leagă localitățile Găești și Ploiești. Potrivit acestora, acest proiect va îmbunătăți circulația rutieră, confortul călătoriilor și capacitatea de transport rutier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare