VARIANTE DE OCOLIRE – S-a închis și podul din Târnăveni, circulația rutieră este deviată

LUCRĂRI EDILITARE. Vechiul pod din Târnăveni de peste râul Târnava Mică (situat pe DN 14A) a fost închis marți, 11 iunie, la ora 10.00, constructorul (Strabag) începând lucrările de demontare și apoi de edificare a unui nou pod. Traficul rutier a fost închis, varianta oficială de ocolire fiind prin Adămuș.

 

De asemenea, autoritatea publică locală a anunțat și o altă variantă de ocolire, subliniind însă că aceasta este… neoficială și că circulația se face pe propria răspundere a conducătorului auto. Pentru a ajunge de cealaltă parte a Târnavei, această “variantă de ocolire neoficială” este pe strada Bradului, prin Cuştelnic, unde au fost montate şi corpuri de iluminat.

 

Demararea lucrărilor la noul pod din municipiul mureșean Târnăveni a fost întârziată de lipsa unui aviz al companiei Aquaserv, care prevede şi devierea conductelor de apă ancorate de pod. Pe perioada închiderii circulației peste podul Târnava Mică a fost modificat și programul de circulație pe cele șase linii de transport public local.

 

Vechiul pod (care are o suprafață construită de 285,60 mp) va fi vândut de municipalitate (deși e greu de crezut că există cerere la prețul la care a fost estimat, respectiv de 306.403 lei – echivalentul a aproape 65.000 de euro) – dacă tranzacția nu se va efectua, se va vinde ca deșeu metalic (ipoteză mai plauzibilă), caz în care se estimează că se încasează 26.125 de lei.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare