Véglegesítette az RMDSZ az önkormányzati jelöltlistáit

RMDSZ. Az RMDSZ Szövetségi Állandó Tanácsa csütörtöki ülésén véglegesítette az önkormányzati jelöltlistáit, és Kelemen Hunor elnök hangsúlyozta az európai parlamenti választás fontosságát, kiemelve az együttműködés és összefogás jelentőségét.

Kelemen Hunor szerint az év 2024 sorsdöntő jelentőségű mind Európában, mind Romániában, és hangsúlyozta, hogy június 9-e tétje az, hogy a romániai magyarok képviselői ott legyenek az Európai Parlamentben. Csak így lesz lehetőségük arra, hogy partnerként és szövetségesként befolyást gyakoroljanak az Unió jövőjére.

Az RMDSZ elnöke azt is kiemelte, hogy az összefogás és az együttműködés lehetőséget teremt arra, hogy a magyarok a következő évtizedekben nyertesei legyenek az európai folyamatoknak, és ne vesztesei.

Az előválasztásokon több mint 5250 személy vett részt az elmúlt hónapban, és az RMDSZ jelöltjei 12 megyében lesznek megyei tanácselnökjelöltek és 17 megyében megyei listát állítanak. Emellett 280 polgármesterjelöltet és 525 helyi tanácsosi jelöltet indítanak.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare