VERIFICĂRI – Șapte locuri cu consum neautorizat de energie electrică, descoperite în Târgu Mureș

0
99

FURTUL DE ENERGIE ELECTRICĂ. Joi, 14 aprilie 2022, echipele Departamentului de Investigații Energetice din cadrul Distribuție Energie Electrică Romania (DEER) SA, împreună cu echipe de electricieni din cadrul Sucursalei Mureș și în colaborare cu Inspectoratul Județean de Jandarmerie Mureș au organizat o acțiune de verificare a instalațiilor de alimentare cu energie electrică a utilizatorilor din orașul Târgu Mureș, în scopul combaterii sustragerilor de energie electrică.

 

Din totalul instalațiilor verificate au fost identificate șapte locuri cu consum neautorizat de energie electrică, prin intervenții artizanale asupra echipamentelor electroenergetice – branșamentele neconforme implică un risc major pentru populația din zonă, pot crea perturbaţii în reţeaua de alimentare cu energie electrică sau pot provoca electrocutări ori incendii.

 

Conform legii, „deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.” De asemenea, este pedepsită şi tentativa la infracţiunile menţionate.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ