Vernisajul Salonului anual de pictură “ATELIER 2022” Târgu-Mureș

ARTĂ. Sâmbătă, 26 Noiembrie 2022 ora 11:00, a avut loc la Galeria Unirea din Târgu Mureș vernisajul Salonului anual de pictură “ATELIER 2022” unde peste 100 de membrii ai Asociației Artiștilor Plastici Mureș și-au expus lucrările spre încântarea celor prezenți în număr mare la acest eveniment.

Timp de 2 ore, artiștii și invitații s-au desprins de problemele cotidiene și au pătruns, cu ajutorul organizatorilor, în frumoasa lume a artei.
Expoziția a început cu alocuțiunea Domnului Nicolae Băciuț, Director al Direcției Județene pentru Cultură Mureș și a Domnului Czirjék Lajos Președintele al AAP Mureș în care s-a subliniat importanța artei în viața comunității.

Ulterior a urmat de o prezentare extrem de profesională făcută de Domnul Mureșan Vasile, pictor, sculptor și muzeograf expert, care cu răbdare și profesionalism a descris fiecare lucrare, stil de pictură în parte și a precizat numele artistului care a creat-o. Explicațiile dânsului au făcut ca toate lucrările să fie mai bine înțelese de către participanții la eveniment.

Expoziția conținea un număr mare de lucrări în stiluri diferite ale artiștilor din județul Mureș și nu numai. Picturi, sculpturi, decorațiuni de Crăciun, toate aranjate cu mult gust, transmiteau o energie pozitivă și o atmosferă plăcută .
După prezentare a urmat o discuție liberă între artiști și invitați, în care cei interesați au primit informații suplimentare referitoare la operele artiștilor expozanți.

Vernisajul s-a încheiat într-o atmosferă pozitivă, cu promisiunea că peste 2 săptămâni, în apropierea Sărbătorilor de Crăciun, v-a avea loc o nouă expoziție, de data aceasta de icoane.

Sperăm ca în continuare acest gen de activități să facă parte cât mai des din viața cotidiană a orașului nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare