Victorie pentru România U19 împotriva Germaniei în Campionatul European

SPORT. Într-un meci plin de tensiune, selecționata României U19 a reușit să învingă echipa Germaniei cu scorul de 3-2 în Grupa a 6-a a turului de elită al Campionatului European de fotbal Under-19 din 2024.

După un debut dificil, suferind o înfrângere cu 0-2 împotriva Turciei, tricolorii și-au revenit spectaculos, obținând o victorie importantă în fața puternicei echipe a Germaniei. Golurile pentru România au fost marcate de Patrick Dulcea (minutul 28), Alexandru Stan (minutul 43) și Adrian Mazilu (minutul 90+4), în timp ce Dzenan Pejcinovic a înscris de două ori pentru echipa Germaniei (minutele 30 și 62).

Selecționerul Adrian Dulcea a contat pe următoarea echipă de start: Vlad Răfăilă – Mario Aioanei, Mario Tudose, Robert Bădescu, Andrei Borza – Andrei Florea, Roberto Jalade (căpitan), Patrick Dulcea – Adrian Mazilu, Alexandru Stan (Jason Vescan-Kodor, minutul 75), Rareș Pop (Adrian Caragea, minutul 63).

În cealaltă partidă din grupă, Turcia și Croația se vor întâlni, ambele echipe având deja câte 3 puncte acumulate.

Turcia, Croația și România se află la egalitate cu 3 puncte fiecare în grupă.

Următoarele meciuri sunt programate pentru marți, când se vor juca partidele România – Croația și Germania – Turcia, ambele începând la ora 15:00.

Echipele câștigătoare ale celor șapte grupe de la turul de elită se vor califica la turneul final, care va avea loc în Irlanda de Nord, în perioada 15-28 iulie. Seleționata României U19 a participat anterior la două ediții ale Campionatului European U19, în 2011 și 2022. În 2025, România va fi gazda turneului final.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare