Victorie remarcabilă pentru Sorana Cîrstea în duelul cu Iga Swiatek la World Tennis League

TENIS. Sorana Cîrstea, clasată pe locul 26 WTA, a obținut un succes de excepție în cadrul competiției World Tennis League desfășurate la Abu Dhabi între 21-24 decembrie 2023. Sportiva româncă a făcut parte din echipa Falcons, care a învins echipa Hawks, condusă de liderul mondial Iga Swiatek, cu un scor strâns de 27-24.

În acest triumf, Sorana a jucat un rol crucial, obținând victorii atât la dublu, alături de partenera sa Elena Rybakina din Kazahstan, împotriva perechii Iga Swiatek/Caroline Garcia, cât și la dublu-mixt, alături de americanul Taylor Fritz, contra cuplului Hubert Hurkacz/Caroline Garcia. La dublu, Cîrstea și Rybakina au învins decisiv cu 6-4, în timp ce la dublu-mixt, au dominat cu 6-2 în fața adversarilor.

Într-un alt moment tensionat al competiției, Taylor Fritz a suferit o înfrângere în meciul de simplu împotriva lui Casper Ruud din Norvegia, scor 1-6. Cu toate acestea, Elena Rybakina a adus punctul victoriei, revenind după ce a pierdut primul set cu 6-4 și câștigând un super tie-break împotriva lui Iga Swiatek cu un impresionant 10-8.

Turneul World Tennis League din Abu Dhabi are un format special, cu 16 jucători de tenis împărțiți în patru echipe. Alături de Sorana Cîrstea, echipa Falcons mai include pe Elena Rybakina, Taylor Fritz și Sumit Nagal. Sorana a ajuns în competiție după retragerea canadianei Leylah Fernandez.

Această victorie remarcabilă marchează un moment de glorie pentru Sorana Cîrstea și echipa Falcons în fața celei mai bune jucătoare din lume, Iga Swiatek, aducând un plus de prestigiu tenisului românesc în contextul competițiilor internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare