Viitorul Mobilității Urbane – Arma: E-scooterul pliabil care va revoluționa transportul personal

TRANSPORT. Un nou tip de e-scooter pregătește să schimbe modul în care ne deplasăm în oraș. E-scooterul Arma, dezvoltat de inginerii japonezi, se remarcă prin dimensiunile sale impresionant de compacte și versatilitatea în utilizare. Acesta va fi disponibil pentru cumpărare în vara anului 2024 și promite să aducă o revoluție în mobilitatea urbană.

Atunci când este pliat, e-scooterul Arma are doar 210 mm lățime, 297 mm lungime și 96 mm înălțime, adică aproximativ dimensiunea a 10 coli de hârtie A4 stivuite. Cu o greutate de aproximativ 4,5 kg, este unul dintre cei mai mici și mai ușori e-scootere din lume. Cu o capacitate de încărcare maximă de 100 kg, acesta este conceput să ofere o experiență de călătorie eficientă și confortabilă pentru o gamă variată de utilizatori.

CEO-ul și fondatorul Arma, Masaki Shizumu, a subliniat capacitatea unică a e-scooterului de a se transforma rapid de la modul de transport la cel de plimbare, făcându-l ideal pentru naveta urbană. Acest aspect facilitează deplasarea de la o ușă la alta, eliminând nevoia de a căuta locuri de parcare sau de a te îngrijora de furtul vehiculului.

Inginerii companiei au dezvoltat un mecanism inovator de pliere, utilizând multiple balamale în locul sistemului convențional cu o singură balama, ceea ce face posibilă această dimensiune compactă. E-scooterul utilizează baterii înlocuibile care alimentează un motor de 250 de wați și se pot încărca complet în doar două ore.

Cu o singură încărcare, Arma poate atinge o autonomie de 11-14 km și o viteză maximă de 24 km/h, asigurând că utilizatorii se pot deplasa rapid și eficient în mediul urban. Lansat pe platforma Kickstarter în noiembrie 2023, Arma a strâns deja aproape 76.000 de dolari (69.000 de euro), reflectând interesul crescut pentru această inovație în mobilitate.

E-scooterul Arma se află încă în faza de dezvoltare și este programat să fie lansat pe piața de consum în vara anului 2024, oferind o alternativă atrăgătoare și practică la mijloacele de transport tradiționale în oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare