Vindecarea de sine cu sistemul lui Katsuzo Nishi

SĂNĂTATE. “Vindecarea unei persoane poate fi realizată doar de el însuși,” spunea vindecătorul japonez Katsuzo Nishi acum aproape o sută de ani. Cu aceste cuvinte, el a definit o filozofie unică de vindecare și de îmbunătățire a sănătății, care încă influențează oamenii din întreaga lume. Nishi nu a fost doar un promotor al sănătății, ci și un exemplu viu al eficacității metodelor sale. Cu ajutorul acestor principii, el nu numai că a depășit propriile afecțiuni care sfidau specialiștii, dar a ajutat și mii de oameni să-și îmbunătățească starea de sănătate.

Nishi a dezvoltat un sistem de îmbunătățire a sănătății umane care se bazează pe șase reguli de aur. Acest sistem a fost testat timp de mai multe decenii și a demonstrat că este eficient. În prezent, în Tokyo, există un institut întreg care funcționează în conformitate cu metodele lui Nishi, continuând să promoveze și să aplice învățăturile sale.

Conceptul de bază al lui Katsuzo Nishi este că organismul uman este o entitate unitară. Astfel, el a respins ideea de a trata sau de a îngriji un organ specific, considerând-o o abordare limitată. În schimb, Nishi a promovat îngrijirea întregului organism folosind numai metode naturale de îmbunătățire a sănătății.

Iată cele șase reguli de aur ale sistemului lui Katsuzo Nishi pentru îmbunătățirea stării de sănătate:

1. Alimentația Corectă: O dietă sănătoasă este fundamentală pentru menținerea stării de sănătate. Nishi a susținut că alimentația ar trebui să fie echilibrată, compusă din alimente proaspete și naturale. O atenție deosebită ar trebui acordată hrănirii corecte a corpului.

2. Postul: Nishi a promovat ideea postului regulat ca metodă de detoxifiere a corpului. Acesta a recomandat posturi scurte de o zi sau două în fiecare săptămână pentru a ajuta organismul să se refacă.

3. Sprijinul Fizic: În opinia lui Nishi, picioarele noastre sunt cheia sănătății noastre. Prin intermediul unei tehnici numite “kata,” care implică mișcări de întindere și fortificare a picioarelor, el a susținut că putem întări întregul corp.

4. Postura: Postura corectă este esențială pentru sănătatea noastră. Nishi a dezvoltat metode pentru corectarea posturii și menținerea corpului într-o aliniere corectă.

5. Respirația: Nishi a pus un accent deosebit pe respirație și a susținut că tehnica de respirație corectă poate avea un impact semnificativ asupra sănătății noastre.

6. Starea Emoțională: Nishi a recunoscut legătura strânsă dintre starea noastră emoțională și sănătatea noastră fizică. A promovat echilibrul și liniștea interioară ca factori esențiali pentru starea noastră de bine.

Prin aplicarea acestor reguli de aur, Katsuzo Nishi a oferit o viziune holistică asupra sănătății și vindecării. Acest sistem a ajutat mulți oameni să-și îmbunătățească starea de sănătate și să ducă vieți mai echilibrate. Deși au trecut mulți ani de la dezvoltarea acestor principii, ele rămân actuale și sunt adoptate de tot mai mulți oameni care doresc să-și îmbunătățească sănătatea și calitatea vieții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare