VOLEI – Medicina Târgu Mureș câștigă în ultima etapă și părăsește ultimul loc în clasamentul Ligii naționale, dar se pregătește pentru play-out

0
100

DIVIZIA A1 – FEMININ. Duminică, 4 aprilie 2021, în turneul al şaselea al Diviziei A1 la volei feminin, în ultima etapă a sezonului regular, în Sala Rapid, într-un derby al codașelor, CSU Medicina CNUE Târgu Mureş a învins CS “U” NTT Data Cluj cu 3-1 (25-14, 25-21, 15-25, 25-19). Victoria târgumurencelor le urcă pe acestea un loc în clasament, de pe 12 (ultimul) pe 11, însă le păstrează în zona retrogradabilă cu 9 puncte, la o diferență semnificativă față de primul loc care le asigură menținerea în prima divizie valorică a țării (un obiectiv aproape imposibil, în contextul în care în play-out sunt păstrate punctele din sezonul regular).

 

Deși au greșit mai multe mingi pe atacurile decisive (32, față de 20 clujencele), târgumureșencele au dominat partida, una dintre puținele pe care au disputat-o cu o echipă de aceeași valoare, impunându-se la cei mai importanți parametri tehnici: 51-34 la atacuri decisive, 9-6 la puncte direct din serviciu (ași), 10-7 la puncte din blocaj.

 

Pentru echipa antrenată de Pedrag Zucovic au punctat: sârboaica Sara Pavlović (21 puncte), americanca Paige Alexandra Alsten (15 puncte), Raisa Laura Ioan (11 puncte), canadianca Andrea Mitrovic și sârboaica Milica Jovanović (câte 8 puncte), georgiana Laura Simoniia (6 puncte), Isabela Florina Murariu (1 punct). De la învinse, care în urma acestui meci au coborît pe ultimul loc în clasamentul Diviziei A1, s-au remarcat Adina Stanciu (16 puncte), Simina Străchinescu (12 puncte) și Valentina Badea (8 puncte).

 

Conform regulamentului anunțat de Federația Română de Volei, echipele clasate pe locurile 1-4 vor forma Grupa I-a valorică (care stabilește participantele în cupele europene), echipele clasate pe locurile 5-8 vor forma Grupa a II-a valorică (fără nicio importanță, se joacă de palmares), iar echipele clasate pe locul 9-12 vor forma Grupa a III-a valorică (aici va juca Medicina Târgu Mureș, iar locurile 11 și 12 vor retrograda în Divizia A2). În grupe, echipele intră cu punctele acumulate în faza I și joacă în sistemul tur-retur, fiecare cu fiecare.

 

Iată clasamentul final al sezonului regular:

 1. CSM Târgovişte 62 puncte
 2. CSM Volei Alba Blaj 61 p
 3. CS Dinamo 48 p
 4. CS Medgidia 41 p

 

 1. CSM Lugoj 38 p
 2. CS Ştiinţa Bacău 33 p
 3. CSO Voluntari 29 p
 4. CS Rapid 28 p

 

 1. CSU Belor Galaţi 27 p
 2. FC Argeş 14 p
 3. CSU Medicina 9 p
 4. CS “U” NTT Data Cluj 6 p.

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ