Voucherele pentru alimente vor continua și în anul viitor, confirmă Guvernul

BENEFICII. Programul privind voucherele pentru alimente va continua și în anul următor, alături de programul destinat pachetelor alimentare pentru persoanele vulnerabile, beneficiind de noi fonduri din cadrul programului Persoane defavorizate 2021-2027. Adrian Câciu a confirmat că în anul viitor se va menține programul de acordare a voucherelor pentru alimente în valoare de 250 de lei, distribuite la fiecare două luni. De asemenea, va continua și programul privind pachetele alimentare destinate persoanelor vulnerabile, acesta urmând să fie prelungit, beneficiind de finanțare suplimentară din cadrul programului Persoane defavorizate 2021-2027, înlocuind finanțarea care se încheia inițial în anul 2023.

Într-o dezvoltare recentă, prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul va aproba prelungirea valabilității voucherelor pentru energie până la 31 martie 2024. Această decizie vine în contextul apropiat al sezonului rece și a fost luată în urma consultărilor cu reprezentanții Comisiei Europene. Prin prelungirea perioadei de valabilitate a voucherelor pentru energie, se asigură acoperirea necesară pentru cetățeni în timpul iernii, având inițial o valabilitate limitată până la 31 decembrie 2023.

Aceste măsuri reflectă angajamentul Guvernului de a continua sprijinul social acordat populației defavorizate și vulnerabile, oferindu-le resurse esențiale pentru hrana de zi cu zi și asigurând accesul la energie în perioadele reci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare