VREREA UDMR – Recunoaşterea comasării universităţilor mureșene „Petru Maior” cu UMF a dus la eliminarea din Guvern a ministrului Educației

0
237
Valentin Popa

AUTOREMANIERE. Pentru ca PSD să își asigure voturile UDMR, ministrul Educației, Valentin Popa, a demisionat din Guvern, decizia fiind anunțată cu câteva momente în urmă. Înaintea demisiei lui Popa, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat că a discutat cu ministrul Educaţiei despre nemulţumirile minorităţilor şi a spus că, “de data aceasta, domnul Kelemen Hunor are dreptate”, și că aşteaptă “soluţia la această problemă” de la Guvern.

 

La scurt timp după declarația lui Dragnea, Popa a anunțat că demisionează din funcția de ministru al Educației. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că “până când nu se rezolvă problema predării limbii române în şcolile generale cu predare în limba maternă nu poate fi deschis subiectul colaborării parlamentare pe proiecte legislative cu PSD & ALDE”.

 

Hunor a solicitat remanierea ministrului Educaţiei, Valentin Popa, întrucât acesta a luat două decizii fără a-i consulta pe reprezentanţii UDMR: cea vizând învăţarea limbii române la clasele primare din şcolile cu predare în limba maternă şi cea privind recunoaşterea comasării Universităţii “Petru Maior” cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ