Valentin Popa

VREREA UDMR – Recunoaşterea comasării universităţilor mureșene „Petru Maior” cu UMF a dus la eliminarea din Guvern a ministrului Educației

AUTOREMANIERE. Pentru ca PSD să își asigure voturile UDMR, ministrul Educației, Valentin Popa, a demisionat din Guvern, decizia fiind anunțată cu câteva momente în urmă. Înaintea demisiei lui Popa, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat că a discutat cu ministrul Educaţiei despre nemulţumirile minorităţilor şi a spus că, “de data aceasta, domnul Kelemen Hunor are dreptate”, și că aşteaptă “soluţia la această problemă” de la Guvern.

 

La scurt timp după declarația lui Dragnea, Popa a anunțat că demisionează din funcția de ministru al Educației. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că “până când nu se rezolvă problema predării limbii române în şcolile generale cu predare în limba maternă nu poate fi deschis subiectul colaborării parlamentare pe proiecte legislative cu PSD & ALDE”.

 

Hunor a solicitat remanierea ministrului Educaţiei, Valentin Popa, întrucât acesta a luat două decizii fără a-i consulta pe reprezentanţii UDMR: cea vizând învăţarea limbii române la clasele primare din şcolile cu predare în limba maternă şi cea privind recunoaşterea comasării Universităţii “Petru Maior” cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.

 

Liviu DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare