Weekend de aur pe ringul de dans: România ocupă primul loc la cea mai mare competiție de dans sport din lume

DANS. România a măturat podiumul de premii la cea mai mare competiție de dans sportiv din lume, cea de-a 34-a ediție a Campionatelor Germane de Dans de la Stuttgart.
 
Pentru prima dată în istorie, dansatorii români au fost în fruntea clasamentului, cucerind în total 10 medalii de aur, 8 de argint și 7 de bronz.
 
În plus, toate cele trei dintre cele 3 poziții de podium la categoria Tineret – Standard au fost ocupate de dansatori români.
 
România a fost urmată pe podium de Italia cu 9 medalii de aur, 3 de argint și 4 de bronz, iar Germania cu 6 medalii de aur, 5 de argint și 11 de bronz.
 
Trei dintre cele 10 medalii de aur câștigate de reprezentanții României au fost aduse de sportivii cluburilor de dans Pas in Doi și Palatul National al Copiilor, care au fost antrenați intens de Tina și Virgil Grigore.
 
Mircea Andrei Dumitru și Alexandra Vasile au cucerit 2 medalii de aur, la categoria Juvenili 2 – sectiunea Standard, și la sectiunea 8 Dansuri.
Perechea formată din cei doi sportivi s-a clasat pe locul 1 din 34 de perechi din 12 țări la secțiunea Standard și pe locul 1 din 38 de perechi din 13 țări la secțiunea 8 Dansuri. De asemenea, au câștigat o medalie de bronz la competiția la categoria Juvenile 2 – secțiunea Latină.
 
Luca Teodor Butnaru și Julia Denisa Bidica, de la același club de dans, au plecat acasă cu 2 medalii; o medalie de aur la categoria Tineret – secțiunea Meciul pe echipe, și o medalie de argint la categoria Tineret – secțiunea Standard, performanța lor fiind cu atât mai remarcabilă cu cât concurau cu 90 de perechi din 27 de țări.
 
Luca-Bogdan Grigore și Alessia-Maria Militaru, cei mai tineri reprezentanți ai clubului Pas in Doi, au realizat și ei performanțe mari, obținând două medalii de bronz – una dintre ele la categoria Juvenile 1 – 6 Dansuri, unde au concurat cu 17 perechi din alte șase țări, iar cealaltă, la categoria Juvenile 1 – secțiunea Standard, la care au participat 13 perechi din patru țări.
 
Marius Ilciukas și Daria Grigore au reușit să se califice în semifinalele celui mai mare GrandSlam din lume, obținând locul 11 ​​la categoria Adulti – secțiunea Standard, la care au participat 158 ​​de cupluri din 35 de țări.
 
„A fost un weekend cu adevărat special. David Popovici a devenit cel mai rapid înotător din lume, iar gimnastele noastre au devenit campioane europene la juniori, ca să nu mai vorbim de rezultatele excepționale ale echipei de canotaj conduse de Elisabeta Lipa sau de succesul Simonei Halep în Toronto! Încă o dată, sportul a pus România pe harta lumii”, a declarat prof. Virgil Grigore, antrenor și fondator al Clubului Pas in Doi Dancesport. „Și noi suntem mândri de o performanță extraordinară – aur pentru România la cea mai prestigioasă competiție de dans sportiv din lume, rezultate excelente obținute de sportivii clubului nostru”.
 
Înființat în 1995, studioul de dans Pas in Doi a contribuit constant la dezvoltarea dansului în România, oferind mai multe cursuri special concepute atât pentru începători, cât și pentru sportivii de performanță.
 
În cei aproape 30 de ani de existență, Pas in Doi a crescut numeroși sportivi de performanță care au devenit multipli campioni naționali și care au reprezentat cu succes România în competiții din întreaga lume.
 
„Am învățat în cei 33 de ani de experiență că dansul nu este doar un sport, este un mod de viață”, spune prof. Virgil Grigore. „Este cel mai bun mod de a te revitaliza, indiferent de moment, indiferent de vârstă.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare