WhatsApp introduce funcții pentru protejarea intimității utilizatorilor în apelurile video

IT. WhatsApp, una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie, continuă să investească în protejarea intimității utilizatorilor săi, lansând o nouă funcție dedicată apelurilor video. Această actualizare va oferi un nivel suplimentar de securitate, concentrându-se în special pe protejarea adresei IP a utilizatorilor.

Protecție IP în apelurile video

Prin introducerea unei opțiuni care permite ascunderea adresei IP a dispozitivului utilizatorilor în timpul apelurilor video, WhatsApp vizează creșterea nivelului de intimitate. Această funcționalitate va fi opțională, permițând utilizatorilor să decidă dacă doresc sau nu să o activeze. Pentru a beneficia de această protecție suplimentară, utilizatorii trebuie să acceseze secțiunea “Advanced” din setările de intimitate ale aplicației și să activeze opțiunea “Protect IP address in calls”.

Cum funcționează

În mod normal, apelurile video sunt realizate printr-o conexiune directă între utilizatori, asigurând o calitate superioară a transmisiei. Cu toate acestea, această metodă expune adresele IP ale participanților unul către celălalt. Prin noua funcție propusă, WhatsApp redirecționează traficul prin propriile sale servere, protejând astfel adresele IP și crescut nivelul de confidențialitate. Cu toate acestea, această măsură poate afecta viteza de transfer, determinând o ușoară scădere a calității apelurilor video.

Blocarea automată a apelurilor de la necunoscuți

În plus față de protecția IP, WhatsApp a implementat recent și o altă funcție menită să ofere un nivel mai ridicat de securitate: blocarea automată a apelurilor de la persoane necunoscute. Această măsură a fost anunțată de către reprezentanții companiei Meta, dezvoltatorii WhatsApp, cu câteva luni în urmă. Utilizatorii pot activa această funcție pentru a opri automat sunetul apelurilor de la persoanele a căror informație de contact nu se află în agenda lor telefonică.

Protejarea numărului de telefon în comunități

Într-un efort continuu de a asigura securitatea utilizatorilor săi, WhatsApp are în plan introducerea unei opțiuni care le va permite utilizatorilor să-și țină numărul de telefon secret în cadrul comunităților. Această măsură vine ca răspuns la riscurile potențiale asociate cu informațiile personale în comunitățile extinse.

WhatsApp rămâne un lider în domeniul protecției intimității utilizatorilor, aducând în mod constant noi funcții menite să ofere un mediu sigur și securizat pentru comunicare. Utilizatorii sunt încurajați să exploreze aceste setări și să le activeze pentru a se bucura de beneficiile aduse de aceste actualizări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare