Wizz Air suspendă toate zborurile din Chișinău începând cu 14 martie din cauza riscurilor de securitate

Wizz Air, cel mai mare transportator aerian low-cost din Europa Centrală și de Est, a decis să își suspende toate zborurile spre și dinspre capitala Moldovei, Chișinău, începând cu 14 martie, din cauza riscurilor de securitate.

Wizz Air a monitorizat îndeaproape situația de securitate din Moldova și a fost în contact permanent cu diverse autorități și agenții locale și internaționale pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranță și securitate a operațiunilor. Siguranța pasagerilor și a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air și, ca urmare a evoluțiilor recente din Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, în spațiul aerian al țării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chișinău începând cu 14 martie“, a anunțat luni, 27 februarie, compania.

După 14 martie, Wizz Air va crește numărul de zboruri din Iași, estul României, care este cel mai apropiat aeroport de Chișinău pe care operează compania. Compania va lansa o nouă rută din Iași spre Berlin și va crește frecvența zborurilor spre Barcelona, Milano Bergamo, Bologna, Roma Ciampino, Roma Fiumicino, Dortmund, Larnaca, Londra Luton și Treviso.

Rutele de la Chișinău spre Budapesta și Praga vor fi suspendate fără o alternativă directă care să le înlocuiască. Wizz Air va relocaliza capacitatea rămasă care operează în prezent pe aeroportul din Chișinău către alte destinații din rețeaua sa.

Clienții care au rezervat bilete spre și dinspre Chișinău direct prin wizzair.com sau prin aplicația mobilă a companiei aeriene vor fi notificați prin e-mail și pot opta pentru rezervarea unui alt bilet gratuit, pentru o rambursare de 120% din tariful inițial plătit în credit pentru rezervări viitoare sau o rambursare de 100% din prețul biletului.

Compania spune că va continua să evalueze în mod constant situația pentru a relua operațiunile și a redeschide baza imediat ce acest lucru se va putea face în condiții de siguranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare