Zarándokvonatok módosított útvonallal – idén elkerülik a kolozsvári és marosvásárhelyi állomásokat

HÍREK. A csíksomlyói zarándokvonatok idén kénytelenek lesznek módosítani útvonalukat a Nagyvárad és Kolozsvár közötti vasúti infrastruktúra korszerűsítése miatt. Ennek eredményeként a hagyományos köszöntésekre sem kerülhet sor a kolozsvári és marosvásárhelyi vasútállomásokon.

Ahogy a Maszol már korábban beszámolt róla, két külön zarándokvonatot indítanak idén Budapestről a csíksomlyói pünkösdi búcsúba. A Csíksomlyó Expressz és a Székely Gyors Budapestről közösen, Magyarország leghosszabb személyszállító szerelvényenként indul útnak az alábbi útvonalakon:

  • A Csíksomlyó Expressz útvonala: Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza/Kürtös, majd Arad–Déva–Gyulafehérvár–Brassó–Sepsiszentgyörgy–Alcsíki falvak.
  • A Székely Gyors útvonala: Budapest, Keleti-pu.–Szolnok–Püspökladány–Debrecen–Nyírábrány–Érmihályfalva–Nagykároly–Zilah–Zsibó–Dés–Déda–Maroshévíz–Gyergyószentmiklós–Marosfő–Csíkszentdomokos–Csíkmadaras–Madéfalva–Csíkszereda.

A Misszió tours által május 16-án indítandó szerelvény Budapestről a fent említett útvonalakon halad majd. A változtatásra az infrastruktúra fejlesztésének szükségessége miatt kerül sor, amely számottevő hatással van a zarándokvonatok útvonalára és célállomásaira.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare