“Zgomotul și furia”: un proiect muzical-performativ avangardist debutează la Târgu Mureș

EVENIMENT. Proiectul experimental “Zgomotul și furia”, inițiat în 2015 de Iordache și Oigăn, a parcurs diverse transformări în orașe precum București, Cluj și pe litoralul românesc. Elementul central al proiectului, avangarda și natura sa relativ bizară, a rămas constantă de-a lungul timpului.

În acest an, “Zgomotul și furia” revine ca o acțiune muzical-performativă, marcată de două concerte remarcabile: unul la Zadar Bar, loc emblematic pentru avangarda muzicală bucureșteană, și altul la Gourmet Pub din Galați, cunoscut ca o oază a muzicii creative.

Iordache, cunoscut saxofonist, și-a început cariera muzicală alături de grupurile “Creativ” condus de Harry Tavitian și Corneliu Stroe în anii ’80, a colaborat cu “Sarmalele reci”, “Jazz Unit” (grupul lui Lucian Ban înainte de emigrarea acestuia în SUA) și a fost membru fondator al formației de jazz “Iordache” din 2003. De asemenea, este saxofonist în formația rock “Kumm”.

Oigăn este chitarist și, alături de Kovacs Andras, fondatorul grupului rock “Kumm”. În plus, este liderul formației “Moon Museum” și colaborează cu formația “Robin And The Backstabbers”.

Evenimentul va avea loc la Turnul Porții din Cetatea Medievală Târgu-Mureș, organizat de Incubator 13, și este programat pentru vineri, 28 iunie, începând cu ora 20:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare