Zilele Filmului LUX 2023, la deschiderea programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii

CINEMAGIA. Biroul de Legătură al Parlamentului European în România și Cinema Victoria din Timișoara invită publicul, în weekendul de deschidere a programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, să descopere cele cinci filme finaliste ale Premiului Publicului LUX 2023, informează Agerpres.

Triangle of Sadness, Close, Alcarras, Burning Days și Will-o’-the-Wisp sunt titluri europene de excepție, care acoperă o diversitate de teme, limbi și țări coproducătoare: Franța, Germania, Suedia, Belgia, Belgia, Olanda, Italia, Spania, Portugalia, Grecia, Croația și Marea Britanie, informează un comunicat de presă al organizatorilor evenimentului LUX2023 Film Days.

După proiecție, filmele LUX pot fi evaluate pe site-ul www.luxaward.eu, până pe 12 iunie 2023, împreună cu spectatori din toate țările Uniunii Europene, iar filmul cu cel mai mare punctaj va fi câștigătorul Premiului publicului LUX.

La ceremonia de decernare a premiului, care va avea loc pe 14 iunie 2023 la Strasbourg, vor participa și 10 spectatori aleși dintre cei care au evaluat filmele online.

Premiul LUX pentru public își propune să atragă atenția asupra unor probleme sociale, politice și culturale din Europa. El este acordat în fiecare an de Parlamentul European și Academia Europeană de Film, în parteneriat cu Comisia Europeană și Europa Cinemas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare