Zilele Porților Deschise la Facultatea de Farmacie UMFST „George Emil Palade” continuă!

EDUCAȚIE. Facultatea de Farmacie UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș, a primit ieri unu grup de 31 de elevi ca parte a activităților prilejuite de Zilele Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș, ediția 2022.
 
Elevi au fost însoțiți de doamnele profesor de chimie Sanda Misarăș și Ildikó Madaras, iar pentru câteva ore elevii au avut prilejul de a simți „studenți” ai facultății.
 
Întâmpinați cu un mesaj de bun venit adresat de către doamna prof. univ. dr. Daniela-Lucia Muntean, decanul facultății, elevii au asistat apoi în laboratoare la reacții inedite, colorate și spectaculoase și, pentru câteva minute, au intrat în atmosfera prelegerilor academice la cursul de Tehnologie farmaceutică.
 

 
Vizita a continuat cu un tur al campusului și s-a încheiat în cadrul Centrului Avansat de Cercetări Medicale și Farmaceutice la laboratorul de Cromatografie și Spectrometrie de Masă unde au asistat la o scurtă demonstrație de bioanaliză, precipitări de proteine și analize cromatografice.
 
Gazde le-au fost: prof. univ. dr. Adriana Ciurba, conf. univ. dr. Anca-Gabriela Cârje, cerc. dr. Lénárd Farczádi, tehnicienele Hajnalka Barabás și Daniela Győri.
 
În speranța că vizita a stârnit curiozități și întrebări, elevii sunt așteptați cu drag în alte vizite, pentru a-și face o idee despre calitatea de studenți în anii ce vor urma!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare