Ziua internațională a fericirii – 20 martie

EVENIMENT. Dacă ești fericit și știi asta, sărbătorește-o de Ziua Internațională a Fericirii, pe 20 martie! În afară de a fi într-o stare neutră, fericiți este modul în care ar trebui să fim de cele mai multe ori. Din nefericire, emoții precum furia și tristețea devin din ce în ce mai mult un mod implicit de a fi pentru mulți dintre noi, așa că iată o zi în care să te înveselești și să apreciezi lucrurile bune și aspectele pozitive din viață.

Ziua Internațională a Fericirii este un eveniment global organizat de Organizația Națiunilor Unite în fiecare an la 20 martie. Ea are rolul de a ne reaminti că a fi fericit este un drept al omului și că merită sărbătorit – iar dacă nu sunteți deja fericit în această zi, sărbătorile ar putea schimba acest lucru!

O sărbătoare numită Ziua Internațională a Fericirii poate suna puțin infantil pentru cei neinițiați. Poate că vă imaginați copii cântând “If you’re happy and you know it…” sau oameni care dansează veseli sub un soare zâmbitor și curcubee. Deși nu vă înșelați în totalitate – cui nu-i place o sesiune de cântece bune – adevărul este că această zi încântătoare este mult mai mult decât zâmbete și vibrații bune.

Sărbătorim Ziua Internațională a Fericirii datorită muncii depuse de Organizația Națiunilor Unite și de grupul său partener nonprofit Action for Happiness, format din oameni din 160 de țări. Scopul final al mișcării este de a răspândi conștientizarea faptului că progresul nu înseamnă doar creșterea rezultatelor și încurajarea creșterii economice, ci și bunăstarea și fericirea umană. În 2011, Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluție care a făcut din acordarea fericirii unei priorități la fel de mari ca și oportunitățile economice un “obiectiv uman fundamental”. Doi ani mai târziu, în 2013, toate cele 193 de state membre ale ONU au sărbătorit prima Zi Internațională a Fericirii din lume, iar de atunci această zi a continuat să crească.

Așadar, în timp ce ascultați pe repeat melodia “Happy” a lui Pharrell Williams, acordați-vă și un minut în acest 20 martie pentru a vă gândi la ceea ce vă face cu adevărat fericiți și la modul în care puteți urmări acest lucru.

Fericirea înseamnă să te simți mulțumit și să nu fii nevoit să îți falsifici sentimentele, așa că orice te face fericit, fă-o tu! A fi fericit pe plan intern este cheia pentru a fi mulțumit de ceea ce te înconjoară, așa că provoacă-te și fii deschis la oameni și experiențe noi. Prețuiește lucrurile mărunte și fii recunoscător pentru tot ceea ce există în acel moment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare