Ziua Internațională a Morcovului

EVENIMENT. Coaceți-l într-o prăjitură, ronțăiți-l cu niște sos ranch sau gătiți-l într-un sos de unt: morcovul este sănătos, gustos și surprinzător de ușor de cultivat pentru dumneavoastră.

Ahhh, morcovul omniprezent. O hrană preferată a iepurilor, uimitoare pentru vedere și baza a ceea ce este cu ușurință una dintre cele mai bune prăjituri concepute vreodată! Această legumă rădăcină este plină de vitamine și nutrienți, fiind în același timp și gustoasă!

Când te gândești la un morcov, fără îndoială mintea te va duce imediat la rădăcina portocaliu-strălucitoare cu frunzele verzi.
Dar știați că portocaliul este doar una dintre multele culori în care se prezintă morcovii în mod natural? De fapt, portocaliul nu este nici măcar cea mai comună culoare a morcovilor în afara Americii!
Ziua Internațională a Morcovului este o ocazie perfectă pentru a afla mai multe despre toate diferitele soiuri de morcovi și despre ceea ce pot aduce ei la bucuria și nutriția meselor!

Istoria Zilei Internaționale a Morcovului
Cercetările efectuate asupra acestei rădăcini incredibil de populare au dezvăluit că aceasta își are probabil originile în Asia Centrală. Prin mii de ani de cultivare atentă, lumea a ajuns în cele din urmă la varietatea de morcov portocaliu strălucitor, ușor dulce și deloc amar, care se găsește cu regularitate în rețetele de astăzi!
Ziua Internațională a Morcovului, în sine, a fost instituită în 2003 și s-a răspândit în întreaga lume în toate locurile în care morcovul este cunoscut. Până în 2012. Sărbătorirea Zilei Internaționale a Morcovului și-a găsit drumul în jurul globului în mai multe țări de pe diferite continente, inclusiv în Franța, Suedia, Italia, Rusia, Japonia, Australia și Regatul Unit.

După cum s-a menționat anterior, există mai multe varietăți ale acestei legume populare, cunoscute sub numele de cultivare, care se îndepărtează de culoarea portocalie tradițională la care oamenii se gândesc de obicei.

Există morcovul dragon violet, o formă minunată a acestei legume rădăcinoase care are o aromă delicioasă și complexă, ușor picantă, cu o dulceață prietenoasă pentru copii. Există, de asemenea, un morcov galben minunat care este colorat în galben strălucitor ca o banană, dar are o aromă minunată proprie.

Morcovii stau la baza atâtor mese, de la tocănițe bogate și savuroase până la prăjituri și dulciuri dulci. Ei pot servi ca aproape orice parte a unei mese, de asemenea, inclusiv un morcov dulce și confit sau ca culoare la o tavă de legume bogat prăjite.

Ziua Internațională a Morcovului celebrează această rădăcină în toate utilizările, formele și aromele sale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare