Ziua mondială a Asistenței Sociale

PROFESIONALISM. În contextul marcării Zilei Mondiale a Asistenței Sociale, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, subliniază importanța consolidării rolului asistenței sociale în sprijinirea celor aflați în situații sociale dificile.

Pe pagina de facebook a Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, declară:

„Ziua de astăzi este a celor care, prin profesionalism, vocație dar mai ales empatie, fac tot ce este omenesc posibil pentru ca semenii noștri, egalii noștri, aflați în situații sociale dramatice să nu fie excluși din societatea în care trăiesc. În fiecare a treia zi de marți din luna martie sărbătorim Ziua Mondiala a Asistentei Sociale, zi in care ar trebui să reflectăm pentru un moment dacă ajutăm cu adevărat oamenii aflați în nevoie, dacă reușim să le fim alături în momente dramatice. Astăzi îi cinstim pe toți profesioniștii care îi sprijină neobosit, care au capacitatea să le fie alături în depășirea momentelor de criză. Acești oameni extraordinari – asistenții sociali și colegii lor – sunt oameni care ajută societatea să fie mai incluzivă și ne dau nouă, celorlalți, o lecție de umanitate. Prin reforma pe care am inițiat-o ne propunem să întărim rolul asistenților sociali”.

Angajamentul lui Simona Bucura Oprescu în consolidarea rolului asistenței sociale reprezintă o recunoaștere a importanței acestei profesii și a necesității de a sprijini și valorifica contribuția asistenților sociali în construirea unei societăți mai echitabile și mai solidare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare