Ziua Națională a Curățeniei – 17 septembrie 2022

EVENIMENT. Voluntari din toată România se vor aduna și anul acesta pentru Ziua Națională a Curățeniei, o inițiativă promovată și organizată de ONG-ul local “Let’s Do It, Romania!”. Evenimentul va avea loc pe 17 septembrie.
 
Voluntari din Argeş, Bucureşti/Ilfov, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Cluj, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ialomiţa, Mehedinţi, Maramureş, Neamţ, Mureş, , Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu-Mare, Suceava, Timiș, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vaslui, Vrancea sunt așteptați pe 17 septembrie pentru a colecta deșeuri din natură și a petrece o zi alături de oameni care vor să facă fapte bune.
 
Cei care doresc să se alăture evenimentului se pot înscrie aici: 
https://membership.letsdoitromania.ro/access/login/?next=/
 
Partenerii instituționali care s-au alăturat Zilei Naționale de Curățare sunt Ministerul Mediului, Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naționale, Compania Apelor Române și Romsilva.
 
„Este o bucurie să ne reunim cu voluntarii pentru Ziua Națională a Curățeniei și să-i sărbătorim puterea împreună cu 190 de țări din lume. Cu toții ne dorim să trăim într-o țară mai curată, cu ape, munți, plaje și câmpii fără deșeuri, și mulțumim toți cei care cred în noi și în misiunea noastră”, a declarat Anamaria Hâncu, co-fondatoare Let’s Do It, Romania!.
 
Din 2010, peste 2 milioane de voluntari au participat la acțiunile și proiectele asociației Let’s Do It, Romania!, contribuind la curățarea deșeurilor din zonele naturale. Let’s Do It, Romania! face parte din inițiativa globală Let’s Do It World!, una dintre cele mai mari mișcări de voluntari din întreaga lume.
 
Anul acesta, Let’s Do It, Romania! a ajutat, de asemenea, Let’s Do It, Ukraine!, cu patru transporturi de 25 de tone de alimente neperisabile, echipamente de comunicare, medicamente, corturi și hrană pentru animale, haine călduroase și saci de dormit care au fost direcționate către cetățenii ucraineni. Acest ajutor a fost posibil datorită donațiilor făcute de persoane fizice și companii.
 
Prin intermediul aplicației Let’s Do It, Romania! poți raporta oricând, gratuit, zonele cu deșeuri din oraș sau din natură, care sunt apoi raportate oficial către autorități si curățate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare