Ziua Porților Deschise în prima zi de marți a fiecărei luni, la Asociația Pro Autism

PROGRAM. “Dacă un copil nu poate învăța în felul în care îi predăm, atunci trebuie să îi predăm în felul în care el poate învăța” ( Ivar Lovaas )

Asociația Pro Autism Santana de Mureș anunță demararea unei acțiuni de cunoaștere reciprocă prin deschiderea porților centrului său educațional destinat persoanelor speciale pentru toți cei interesați de serviciile oferite.

„Ne deschidem porțile pentru cei interesați și dornici să afle mai multe despre serviciile noastre, în prima zi de marți a fiecărei luni calendaristice, între orele 10:00 – 17:00”, anunță reprezentații Asociației Pro Autism de la Târgu Mureș care speră că în urma acestor demersuri atât părinții cât și aparținătorii copiilor care se confruntă cu probleme din sfera spectrului autist vor înțelege că implicarea cât mai rapidă într-un program de recuperare poate avea ca rezultat integrarea cu succes a copiilor/viitorilor adulți în societate.

„Centrul nostru educațional vine în ajutorul familiilor cu copii speciali pentru a-i sprijini, recupera și pentru a-i ajuta să se integreze în societate. Urmând programele noastre terapeutice, acești copii pot deveni adulți integrați cu succes în comunitate. Oferim servicii corespunzătoare nevoilor beneficiarilor, în baza unui plan de intervenție elaborat pentru fiecare copil. Realizăm monitorizarea evoluției beneficiarului, în urma aplicării planului personalizat de intervenție”, subliniază Codruta Salcudean – Coordonatorul Centrului KidSTART, care reamintește că, în prezent, Asociația Pro Autism prin centrul său educațional oferă terapie în limba română, engleză și maghiară, în parteneriat și sub coordonarea Asociației Help Autism, aceasta fiind în prezent cea mai mare organizație din România din domeniul serviciilor de terapie specifice persoanelor diagnosticate cu TSA – tulburare de spectru autist.

„Centrul nostru lucrează pe platforma AutismON care ne ajută mult în terapie, pentru crearea planului de intervenție și pentru exercițiile suplimentare făcute de părinți acasă”, mai adaugă Codruta Salcudean care precizează că părinții au acces la feedback din terapie, la un istoric psihologic, medical și terapeutic ușor de studiat reușind astfel să se implice mai ușor în rezolvarea temelor pentru acasă.

Reamintim că Asociația Pro Autism, activă din 2016, și cu licență de funcționare pentru Centrul de Zi KidSTART din 2020, oferă servicii de Evaluare, PPI- Plan de interventie personalizat, Terapie Senzorială, Logopedie, Terapie Comportamentală Aplicată- ABA.
De asemenea, Asociaţia urmărește, prin activităţile desfăşurate, creşterea încrederii în propria persoană, precum şi a dezvoltării de sine a copiilor preşcolari, şcolari şi a adulţilor în vederea îmbunătăţirii calităţii vieţii acestora.

Cei interesați de serviciile oferite de Asociația Pro Autism sunt așteptați așadar în prima zi de marți a fiecărei luni la Centrul Educațional KidSTART,intre orele 13:00- 15:00, situat în Sântana de Mureș, str. Cimitirului, nr. 523, relații și programări putându-se obține totodată și la numărul de telefon/ whatsapp 0748982620 sau prin e-mail office@kidstart.eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare