ZONA METROPOLITANĂ – Soós Zoltán: În octombrie 2020, începem construcția centurii ocolitoare în partea de nord-vest a orașului

ALEGERI LOCALE. Candidatul independent la funcția de primar al municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán,  a semnat miercuri, 2 septembrie 2020, Pactul de dezvoltare pentru Zona Metropolitană, în prezența reprezentanților localităților care fac parte din această zonă. Au fost prezentate cele mai importante proiecte de dezvoltare ale Zonei Metropolitane, care urmează să fie demarate prin forțe proprii.

 

În context, candidatul independent, Soós Zoltán, a precizat că nu vor mai aștepta șoseaua planificată de Guvern și vor începe construcția centurii de nord-vest a Târgu Mureșului, imediat după instalarea noilor administrații locale.

 

“Prin urmare, în partea de nord a Mureșului, în zona așezărilor Ungheni – Sâncraiu de Mureș – Sântana de Mureș – Ernei, vom începe noi construcția unei centuri, de aproximativ 25 km, care va fi conectată la șoseaua din Ernei, din sud-estul orașului, construită de Guvern”, a subliniat Soós Zoltán. Candidatul independent a mai spus că „fără cooperare nu ajungem nicăieri, așa cum au demonstrat ultimii ani, marcați de blocaj economic”, dar „Asociația, care include 14 localități, este capabilă să obțină resurse de finanțare în ciclul 2021-2027, cu ajutorul  cărora se poate angaja într-un proces important de dezvoltare a infrastructurii orașului și a zonelor limitrofe”.

 

Candidatul independent la Primăria Târgu Mureș a arătat că se pot folosi fonduri europene pentru începerea construcției centurii orașului. Totodată, el consideră că fiind doar o chestiune de voință politică și organizare conectarea localităților limitrofe de oraș prin transportul public. Acest lucru se poate realiza prin introducerea abonamentului de transport public valabil pe toată zona metropolitană și realizarea unei piste de biciclete de peste 100 de kilometri care va conecta toate cele 14 localități. “Vom face ca zona metropolitană să funcționeze cu adevărat, cooperarea cu cei din jurul orașului nu are alternativă” – a încheiat Soós Zoltán.

 

Biroul de presă al lui SOÓS Zoltán, candidat independent la funcția de primar al municipiului Târgu Mureș

 

 

1 comment
  1. Daca construirea centurii ocolitoare a Targu Muresului este doar vointa politica, cei care au atentat la poluarea mediului si sanatatea cetatenilor targumureseni prin nerealizarea centurii de ce nu sunt la puscarie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare