1 DECEMBRIE – Șapte medici, manageri ai instituțiilor medicale și voluntari au primit cea mai importantă distincție a județului Mureș: Fibula de la Suseni

0
960

FIBULA DE LA SUSENI. În acest an, cea mai importantă distincție a oficialităților județului Mureș, Fibula de la Suseni a fost acordată pentru șapte persoane: cinci manageri ai instituțiilor medicale din prima linie a luptei împotriva pandemiei de COVID-19, un asistent medical care a făcut parte din echipa de voluntari a României în Italia și Republica Moldova și un voluntar militar.

 

Au primit distincția: dr. Maria Salanța (medic șef UPU SMURD Târgu Mureș), dr. Ioan Ivanici (manager general Serviciul de Ambulanță Județean Mureș), prof. univ. dr. Sanda Maria Copotoiu (șeful Clinicii ATI, SCJU Târgu Mureș), dr. Mircea Stoian (șeful secției ATI, SCJ Mureș), asistent medical principal Maria Elena Casoni (UPU SMURD Târgu Mureș), prof. univ. dr. Anca Meda Georgescu (șeful Clincii de Boli Infecțioase 1, SCJ Mureș), sergent Roxana Maria Chitic (student al Institutului Medico-Militar București, Secția de Pregătire Medico-Militară Târgu Mureș).

 

Conform normelor Instituției Prefectului-Județul Mureș, Fibula de la Suseni se acordă în fiecare an, de Ziua Națională, unor personalități remarcabile ale județului Mureș, “în semn de înaltă recunoaștere a activității profesionale și pentru aportul la dezvoltarea identității comunității mureșene, unor personalități și reprezentanți ai unor echipe de oameni dedicați, care și-au pus amprenta în dezvoltarea județului”.

 

Fibula de la Suseni este o fibulă cu spirale, scut şi pandantive, de 22 de centimetri lungime și aproximativ 300 de grame, datată în jurul secolului XII î.Hr., care a fost descoperită din întâmplare în 1924, de muncitorii care săpau argila pe un teren al Fabricii de Cărămizi din Suseni.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ