100 de kilometri de autostradă dată în folosință pe an – planul CNAIR

AUTOSTRĂZI. CNAIR are în plan să dea în folosință 100 de kilometri de autostradă pe an, ba chiar 150, în perioada de „vârf”, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Este o zonă de prioritate a investițiilor, și după alegerile din 2024, a mai spus el.

“S-au creat toate premisele ca începând din acest an, minimul de kilometri pe care Compania Națională de Autostrăzi să îi dea în folosinţă să fie de 100 de km pe an, iar la anul, când este un vârf, să ajungă la 150 de km”, a mai declarat Sorin Grindeanu într-o emisiune la Prima TV, miercuri seară, potrivit news.ro.

Ministrul a mai spus că şi după 2024 este la fel de important ca această zonă a investiţiilor în infrastructură să rămână o prioritate, şi să fie oameni politici puternici care să poată „să se bată pentru bugete”. În doi ani aproape s-a dublat bugetul ministerului Transporturilor, susține Grindeanu.

O să vină alegeri în 2024. Şi după 2024 este la fel de important ca această zonă să rămână prioritate, să fie oameni politici puternici care să poată să se bată pentru bugete. În doi ani aproape am dublat bugetul ministerului Transporturilor, de la 14 miliarde în 2021 acum vorbim, până la rectificare, de undeva la 23 de miliarde, şi la rectificare trebuie să primim un plus pentru că încep să intre în funcţiune mecanismele PNRR. Vorbim în doi ani de aproape de o dublare, acest lucru nu poţi să îl faci fără a avea o susţinere politică”, a mai spus Grindeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare