11 iulie- Ziua Mondială a Populației

EVENIMENT. Ziua mondială a populației este marcată anual pe 11 iulie. Sărbătorită pentru prima dată în 1990, această zi a fost instituită de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) după ce populația globală a atins cinci miliarde la 11 iulie 1987. Prin rezoluția 45/216 din 1990, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a decis să continue celebrarea pentru a spori conștientizarea problemelor populației și a relațiilor cu mediul și dezvoltarea.

Conform https://www.un.org/en/observances/world-population-day, populația globului a atins 7 miliarde în 2011 și 8 miliarde în 2022. Creșterea populației se datorează progreselor în sănătate, reducerea mortalității materne și infantile, dezvoltarea rapidă a vaccinurilor și inovațiile tehnologice. Cu toate acestea, problemele din 2011, precum schimbările climatice, violența și discriminarea, persistă sau s-au agravat.

Într-o lume ideală, 8 miliarde de oameni ar însemna 8 miliarde de oportunități, dar discriminarea pe baza sexului, etniei, religiei și altor factori încă există. ONU subliniază importanța investițiilor în capitalul uman și fizic pentru societăți incluzive și productive. Secretarul general al ONU, António Guterres, a declarat că investițiile în colectarea datelor și finanțarea accesibilă sunt cruciale pentru dezvoltarea durabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare