Trafic îngreunat pe podul Giurgiu – Ruse: lucrări de reparație pe tronsonul bulgar

UTIL. Începând de miercuri, 10 iulie, traficul pe Podul Giurgiu – Ruse se va desfășura cu dificultate din cauza lucrărilor de reparație pe tronsonul bulgar. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că lucrările vor dura 730 de zile și se vor desfășura zilnic, timp de 10 – 12 ore, pe segmente rutiere de 400 de metri.

Modificări în circulație și recomandări pentru șoferi
Traficul rutier nu va fi oprit complet, dar se va desfășura alternativ, pe o singură bandă, prin semaforizare, indicatoare rutiere și personal de dirijare. În prima etapă, circulația va fi restricționată pe sensul de intrare în Bulgaria, urmând ca ulterior să fie restricționată pe sensul de ieșire spre România.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să ruleze cu atenție sporită, să reducă viteza și să respecte semnalizările temporare instituite în zona lucrărilor. De asemenea, trebuie să ia în considerare posibilitatea măririi timpilor de așteptare la trecerea frontierei.

Recomandările Ministerului de Externe
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) subliniază importanța informării corecte a șoferilor români și achiziționării în timp util a vinietelor electronice pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Republica Bulgaria, înainte de a intra pe teritoriul bulgar. Vinieta electronică poate fi achiziționată online prin intermediul website-ului www.bgtoll.bg, care are și versiune în limba română, sau de la terminalele specifice montate în incinta punctelor de frontieră.

MAE reiterează importanța respectării regimului legal de viteză pe teritoriul bulgar: 50 km/h în localități, 90 km/h pe drumurile naționale și 140 km/h pe autostradă. Șoferii trebuie să fie atenți la indicatoarele cu regim de interzicere, restricție sau limitare de viteză, unde pot fi montate camere fixe sau mobile de tip RADAR.

Pregătiri și alternative pentru soferi
Turiștii români care aleg să revină în țară prin PCTF Ruse sunt sfătuiți să pregătească în prealabil suma exactă pentru taxa de pod (2 euro sau 4 leva) sau să efectueze plata cu cardul bancar pentru a reduce timpii de așteptare la procesarea documentelor. În punctele de frontieră bulgare funcționează centre de colectare a taxelor, impozitelor și amenzilor de circulație aplicate pe teritoriul Republicii Bulgaria, iar cetățenii români identificați de sistem sunt obligați să își achite toate debitele către statul bulgar, plata efectuându-se numai cu card bancar.

Alternative la Podul Giurgiu – Ruse
Pentru a evita eventualele întârzieri, șoferii pot folosi și celelalte puncte de trecere a frontierei la granița cu Bulgaria, cum ar fi:

PCTF Vidin – Calafat;
PCTF Kardam – PCTF Negru Vodă;
PCTF Silistra – Ostrov Călărași;
PCTF Dobromir – Krushari și PCTF Kainardzha – Lipnița (cu orar 8:00 – 20:00 și doar pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5 t);
PCTF Nikopol – Turnu Măgurele (ferryboat) (www.feribot-eurobac.ro);
PCTF Svishtov – Zimnicea (ferryboat) (www.ferry.bg);
PCTF Oryahovo – Bechet (ferryboat) (www.ferryboat.bg);
PCTF Aydemir (Silistra) – Chiciu (Călărași) (ferryboat) (www.spikaferry.com).

Recomandări pentru firmele de transport
MAE recomandă firmelor românești de transport internațional de marfă sau pasageri care tranzitează teritoriul bulgar în această perioadă să ia măsuri adecvate pentru organizarea itinerariilor și stabilirea programului de lucru al șoferilor, luând în considerare timpii de așteptare considerabil măriți la trecerea frontierelor.

În concluzie, reparațiile pe Podul Giurgiu – Ruse vor impune ajustări semnificative în traficul rutier pentru următorii doi ani. Șoferii sunt îndemnați să fie precauți, să respecte regulile temporare de circulație și să ia în considerare alternativele pentru a evita aglomerația și întârzierile la frontieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare