11 iunie- Ziua mondială a ginului și vinului rose

11 iunie Ziua mondială a ginului și a vinului rose. Fiecare zi este specială și merită să fie celebrată, mai ales atunci când există motive în plus. În orice zi a anului, există cel puțin o sărbătoare demnă de atenție, care oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât și de extindere a cunoașterii.

Ziua mondială a ginului

Ziua mondială a ginului (#WorldGinDay), care are și o pagină dedicată pe internet, este sărbătorită în a doua sâmbătă din iunie. Băuturile spirtoase distilate există de foarte mult timp și toate au o istorie bogată, acoperind origini uneori misterioase ale utilizării lor. În timp ce băuturile spirtoase au fost folosite de mult timp în scopuri medicinale, doar una singură a fost inițial utilizată ca medicament și apoi a devenit o băutură apreciată. Aceasta este distilată din fructele arborelui de ienupăr și își are originile într-o băutură mai veche din Danemarca, cunoscută sub numele de Jenever.

Istoria Zilei mondiale a ginului a început în 2009, odată cu eforturile lui Neil Houston, un pasionat cunoscător de gin. Împreună cu Emma Stokes, alias Gin Monkey, au lansat primul eveniment în Birmingham, cu scopul de a populariza un gin bar. Din 2010, sărbătoresc în fiecare an această băutură pe bază de ienupăr, iar evenimentul s-a extins și în alte țări. În prezent, sunt organizate diverse evenimente, de la degustări la conferințe despre originile băuturii, iar figuri proeminente din industrie organizează cursuri de măiestrie pentru a învăța participanții cum să prepare băuturi. Există chiar și cursuri profesionale pentru barmani pentru a-și îmbunătăți abilitățile.

Vinul rose – un paradox

Creat din soiuri de struguri roșii și după tehnologia de producere a vinurilor albe, vinul rose este considerat un paradox. Istoria sa datează din perioada Imperiului Roman, iar în zilele noastre a devenit “vinul vedetă” al tuturor petrecerilor. Vinul rose are o varietate de arome, cele mai întâlnite fiind cele fructate, florale, citrice, proaspete și răcoritoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare