12 decembrie- ziua Turtei Dulci

SĂRBĂTOARE. Ziua decorării turtei dulci este sărbătorită de copii și adulți deopotrivă pe 12 decembrie în fiecare an. Această zi creează atmosfera pentru sezonul de sărbători care se apropie. Coacerea turtei dulci este una dintre cele mai vechi tradiții de sărbători, iar Ziua decorării turtei dulci dezlănțuie artistul ascuns din noi!

Turta dulce reprezintă o gamă largă de produse de patiserie aromatizate cu ghimbir, cuișoare, nucșoară și scorțișoară. Este îndulcită cu zahăr, miere sau melasă. Turta dulce variază de la o prăjitură de pâine moale și umedă până la un biscuit cu ghimbir crocant sau dens, în funcție de preferințele dumneavoastră.

Dacă sunteți un patisier începător sau pur și simplu prea ocupat, nu trebuie să coaceți de fapt prăjituri de turtă dulce sau o casă de turtă dulce. Luați de la o cofetărie produsele de turtă dulce preferate, faceți o glazură rapidă și începeți un proiect de decorare a turtei de ghimbir cu toate bomboanele pe care puteți pune mâna. Turta dulce poate fi decorată cu multe lucruri. Puteți folosi chipsuri de ciocolată sau glazuri creative, cum ar fi glazura de lămâie sau de cremă de unt pentru a vă decora turta dulce, iar singura limită este imaginația dumneavoastră. Decorarea turtei dulci se face cel mai bine în grup, deoarece distracția împărtășită este distracție dublată. Multe amintiri din copilărie sunt centrate în jurul aromelor și culorilor de turtă dulce, familiile făcând din acest lucru o tradiție de sărbători.

Originile Zilei decorării turtei dulci sunt necunoscute. Din fericire, istoria turtei dulci este bine documentată. Turta dulce a fost adusă în Europa de călugărul armean Gregory de Nicopolis, în secolul al X-lea. Acesta a adus condimentele necesare din Orientul Mijlociu și apoi a demonstrat creștinilor francezi cum se face turtă dulce, folosind condimente și melasă. Până în secolul al XIII-lea, turta dulce devenise populară, iar călugărițele din Suedia o coceau ca antidot împotriva indigestiei.

În Suedia, pictura și decorarea turtei dulci au devenit populare. Aceste turtă dulce decorată era folosită, de fapt, ca decorațiuni pentru ferestre! În secolul al XIII-lea, turta dulce a ajuns și în orașul Toruń din Polonia, unde mierea produsă în satele din apropiere făcea prăjiturile deosebit de delicioase. Până în ziua de azi, “Pierniki Toruńskie”, așa cum sunt cunoscute în Polonia, sunt emblematice în bucătăria națională poloneză. Începând cu secolul al XVII-lea, turta dulce a fost vândută în mănăstirile și farmaciile din Anglia, unde se credea în mod popular că are proprietăți medicinale. Tot în acest secol se putea face turtă dulce doar dacă erai un brutar profesionist – cu excepția cazului în care era Paștele sau Crăciunul, când toată lumea avea voie să facă turtă dulce acasă.

În piesa de teatru “Love’s Labor’s Lost”, Shakespeare a scris: “Dacă aș avea un singur bănuț pe lume, ar trebui să-l ai ca să cumperi turtă dulce” – atât de populară era turta dulce! În 1875, omul de turtă dulce a fost introdus în tradițiile de sărbători printr-un basm publicat în revista St. Nicholas Magazine, unde era descris ca un deliciu de sărbători care a fost mâncat de o vulpe înfometată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare