12 mai – Ziua internațională a asistenților medicali

SĂRBĂTOARE. Ziua internațională a asistenților medicali este sărbătorită în fiecare an la 12 mai pentru a recunoaște contribuția lor la societate. Ziua internațională a asistenților medicali este, de asemenea, pentru a onora aniversarea nașterii lui Florence Nightingale, care este considerată fondatoarea asistenței medicale moderne.

În fiecare an, Ziua Internațională a Asistenților Medicali are o temă diferită pentru a evidenția un anumit aspect al asistenței medicale. Tema pentru 2023 este “Asistenții noaștri. Viitorul nostru”. Potrivit Consiliului Internațional al Asistenților Medicali, tema va fi o campanie globală care stabilește modul în care asistența medicală din viitor ar trebui să abordeze provocările globale în materie de sănătate și să îmbunătățească sănătatea globală pentru toată lumea.

Tema își propune să preia lecțiile din pandemie și să le transpună în acțiuni de viitor.

Data Zilei Internaționale a Asistenților a fost aleasă ca fiind 12 mai pentru a comemora ziua de naștere a lui Florence Nightingale. Nightingale a fost o asistentă medicală britanică care a jucat un rol-cheie în îmbunătățirea îngrijirii soldaților răniți în timpul Războiului Crimeii. De asemenea, ea este creditată ca fiind cea care a fondat prima școală de asistente medicale din lume.

Consiliul Internațional al Asistenților Medicali (ICN) a instituit Ziua Internațională a asistenților medicali în 1974. ICN este o federație de peste 130 de asociații naționale de asistente medicale care reprezintă peste 20 de milioane de asistente medicale din întreaga lume.

Asistenții medicali joacă un rol important în sistemul de sănătate. Aceștia oferă îngrijire pacienților, țin legătura cu problemele de fond ale pacienților, educă pacienții și familiile acestora. Asistenții medicali sunt, de asemenea, implicate în cercetare, și în administrație.

Cu ocazia Zilei Internaționale a asistenților medicali, se serbează contribuția asistenților medicali la societate și se recunoaște munca lor asiduă, dedicarea și compasiunea. Este, de asemenea, o zi în care se evidențiază provocările cu care se confruntă ei, cum ar fi lipsa de personal, salariile mici și, uneori, chiar violența din partea rudelor pacienților.

La mulți ani tuturor asistenților medicali de pretutindeni și vă mulțumim pentru munca voastră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare