13-20 august 2023, Ediția a XIV-a a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj

EVENIMENT. Ediția a XIV-a a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj va avea loc între 13 și 20 august 2023, cu programe preliminare pe 12 august. Festivalul marchează maturitatea sa și revenirea în toate locurile de tradiție care l-au consacrat. Evenimentul este invitat atât comunitatea locală, cât și alții, să participe la peste 500 de evenimente variate, inclusiv concerte, expoziții, tururi ghidate, spectacole de teatru, proiecții de film, activități pentru copii, crosuri și petreceri, care vor avea loc în mai mult de 50 de locuri din oraș. Principalul obiectiv este de a oferi locuitorilor Clujului și vizitatorilor din Transilvania și din străinătate oportunitatea de a participa la evenimente culturale diverse.

Festivalul se va desfășura în mai multe locuri de tradiție, cum ar fi Piața Unirii, strada Kogălniceanu, strada Potaissa, curtea Muzeului de Artă și grădina cu ruine de lângă Biserica Reformată. Programul cuprinde concerte de muzică ușoară și rock, expoziții de artă plastică, spectacole de teatru, tururi ghidate în limba română și multe alte activități. De asemenea, festivalul va include evenimente în aer liber, precum târguri de meșteșuguri, târguri de vinuri și crosuri.

În plus, ediția din acest an va aduce evenimentul la un nivel mai înalt, inclusiv un concert mare susținut de Leslie Mándoki și trupa MánDoki Soulmates, care va include muzicieni renumiți din lumea rockului și jazzului. Festivalul își propune să continue să ofere un amestec divers de evenimente culturale și artistice pentru a celebra tradițiile și valorile maghiare într-un cadru vibrant și plin de viață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare