17 – 28 iulie, workshop-ul de arheologie provincială romană „Termele și canabele Legiunii a V-a Macedonica, Potaissa – Turda. Cercetare arheologică și restaurare

UMFST. La Turda, în perioada 17 – 28 iulie, s-a desfășurat workshop-ul de arheologie provincială romană „Termele și canabele Legiunii a V-a Macedonica, Potaissa – Turda. Cercetare arheologică și restaurare”. La workshop au participat studenți de la specializările Istorie și Arhitectură, precum și masteranzii de la programul Istorie și turism cultural. În acest an, cercetările s-au desfășurat pe teritoriul Castrului de Legiune Turda și în zona centrală a orașului, în perimetrul unui cimitir ce datează din epoca medievală.

Activitățile au fost coordonate de prof. univ. dr. Sorin Nemeti, directorul șantierului arheologic Turda – Castru, dr. Dan Matei, directorul Muzeului de Istorie Turda, muzeografii dr. Horațiu Groza și drd. Paul Chiorean, precum și lect. univ. dr. Fábián István, din cadrul UMFST G.E. Palade Târgu Mureș, și au avut drept scop principal excavarea, datarea și inventarierea descoperirilor arheologice din cele două puncte de săpătură.

Studenții UMFST G.E. Palade Târgu Mureș au răspuns cu brio provocărilor teoretice și practice ale activităților de teren, subliniind încă o dată că „Istoria se face altfel la UMFST”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare