20 éve tartó hagyomány – együtt énekeltek az orvosi egyetem végzősei a tanáraiknak

SZERENÁD. Csütörtök este Marosvásárhelyen a Studium-Prospero Alapítvány szervezésében került sor az orvosi egyetem magyar karának végzős diákjai és tanárai közötti hagyományos találkozóra, ahol az ünneplés és a barátság állt a középpontban. Az esemény különlegessége, hogy immár húsz éve kerül megrendezésre, és idén az általános asszisztensi szak végzősei is részt vettek.

A rendezvény helyszíne a Studium-Prospero Alapítvány egykori székhelye, a Trébely utcai Tanári Lakások Szakkollégiumának kertje volt, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az egész városra. Az este folyamán több mint 120 végzős diák adott szerenádot tanáraiknak, majd felavatták az évfolyam-kopjafát is, ami az elhunyt tanárok és végzős évfolyamok tiszteletére állított emlékoszlop.

A szerenádot a 4S Street “Mesélek a bornak” című dalával kezdték a végzősök, majd többek között Dés László és Geszti Péter “Mi vagyunk a Grund” című dalát is elénekelték. A végzősök kreativitása sem maradt el, amikor Nagy Feró és a Beatrice „Nyolc óra munka, nyolc óra pihenés” című dalának dallamára írták meg a saját verziójukat, amely a „nyolc óra kórház, nyolc óra állás, nyolc óra faltámasztás” szöveggel vidította fel a hallgatóságot. Az est fénypontját Presser Gábor “Neked írom a dalt” című ikonikus szerzeménye jelentette, amelybe a tanárok is bekapcsolódtak, sőt Nagy László unitárius lelkész is együtt énekelt a diákokkal.

Az esemény végén a kertben felállított évfolyam-kopjafát avatták fel. Ez a hagyomány 2019 óta él, és minden évfolyam számára emléket állítanak a végzősök és az elhunyt tanárok tiszteletére. Vass Levente, a Studium-Prospero Alapítvány ügyvezető elnöke, az esemény szervezője elmondta, hogy több évtizede végzett évfolyamok is bejelentkeztek a kopjafa-állításra, melynek célja, hogy összegyűjtsék az Erdélyben fellelhető kopjafa-motívumokat.

Az évfolyam-kopjafa felavatását Nagy László lelkészi áldása követte, majd az est további részében éjszakába nyúló gulyásozás következett. A baráti társaság tagjai vidáman ünnepelték meg az elmúlt évek sikereit és a közös emlékeket, megerősítve ezzel a közösség összetartozását és a hagyományok ápolásának fontosságát.

Ez az este nemcsak a szórakozásról szólt, hanem az orvosi hivatás, a tanítás és a diákévek emlékeinek közös megünnepléséről is. A rendezvény szervezői és résztvevői egyaránt remélik, hogy ez a hagyomány még sok éven át folytatódik, és tovább erősíti a végzősök és tanáraik közötti köteléket.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare