23 MARTIE – ZIUA MONDIALĂ A METEOROLOGIEI

EVENIMENT. La data de 23 martie, este celebrată ziua mondială a Meteorologiei, cu acest prilej suntem invitaţi să conştientizăm şi să apreciem munca profesioniştilor care, zi de zi, ne actualizează informaţiile despre vreme. An de an, în această zi, Organizația Meteorologică Mondială (OMM) și cele 193 de State și Teritorii ale sale sărbătoresc acest eveniment în jurul unei teme alese.

Ziua Mondială a Meteorologiei marcheză activitatea pe care Serviciile Meteorologice şi Hidrologice Naţionale o desfăşoară 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an, pentru a supraveghea vremea şi pentru a proteja viaţa şi bunurile.

Pe 23 martie 1950 a intrat în vigoare Convenția ONU care a transformat vechea Organizație Meteorologică Internațională într-o organizație interguvernamentală, cunoscută sub numele de Organizația Meteorologică Mondială (OMM). Un an mai târziu, aceasta a devenit agenție specializată a ONU pentru meteorologie, hidrologie operațională și științe conexe geofizice.

Meteorologii din întreaga lume au, totodată, misiunea de a ne avertiza din timp atunci când se produc fenomene periculoase, care ne pot pune vieţile în primejdie.

Deşi progresul tehnologic îi este de folos, ştiinţa înţelegerii evoluţiei vremii pe Terra presupune numeroase sacrificii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare