30 – 31 august, COD PORTOCALIU ȘI GALBEN de ploi torențiale, vijelii, vânt și grindină

METEO. Administrația Națională de Meteorologie a emis azi avertizări pentru Cod portocaliu și galben de ploi torențiale, vijelii, vânt și grindină pntru 25 de județe, până miercuri dimineață (orele 10:00).
Azi, rămâne în vigoare o avertizare de caniculă în București și în alte județe din sud – est.
 
Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp, iar izolat vor fi vijelii și grindină.
 
Perioade cu instabilitate atmosferică vor fi până la finalul săptămânii în majoritatea regiunilor.
Tot în acest interval este în vigoare și un Cod portocaliu pentru cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei, local la munte, Moldova și pentru nord-vestul Munteniei, unde vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.
 

 
Azi (30 august) valul de căldură va persista în regiunile sud-estice, unde local va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 34 și 37 de grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare