La mulți ani, Laura Badea!

ANIVERSARE. Laura Badea, campioană olimpică la floretă, împlineşte azi, 28 martie, frumoasa vârstă de 53 de ani.

Laura Badea-Cârlescu, campioană olimpică, mondială şi europeană la proba de floretă, s-a născut în Bucureşti, la 28 martie 1970. Pasionată de sport, la început a făcut handbal, apoi a fost atrasă de gimnastică. Dar a fost selectată la scrimă. I-a plăcut ideea de a se duela, scrima fiind foarte bine descrisă în cărţile lui Alexandre Dumas. Pentru viitoarea campioană, aceste cărţi în care descoperea lumea muschetarilor au fost un fel de iniţiere, de pătrundere în lumea duelurilor.

Am început scrima în 1983, la Clubul Sportiv Şcolar nr. 1 din Bucureşti. A fost frumos, pentru că eram foarte mulţi copii dornici de aventură şi, bineînţeles, ambiţia, tenacitatea, dorinţa de a accede pe prima treaptă a podiumului au făcut diferenţa în cele din urmă. Dar am avut colegi minunaţi, atât fete, cât şi băieţi, un colectiv de antrenori foarte buni, foarte inimoşi, care ne-au susţinut. Nu a fost uşor, pentru că nu este suficient doar să ai o pregătire fizică foarte bună, o tehnică de excepţie, ci trebuie să ai şi psihic pe măsură. În momentele cheie, în momentele importante, psihicul are rolul decisiv. (…) Am învăţat că floreta nu este o armă, ci o prelungire a braţului meu stâng, o prelungire care mă ajută să-mi îndeplinesc visurile şi, bineînţeles, să ajung să practic marea performanţă. Şi aşa am ajuns să îndrăgesc floretele, să am foarte mare grijă de ele, totul să fie perfect“, declara Laura Badea, într-un interviu din anul 2015.

În septembrie 2012, a fost distinsă cu Ordinul Naţional ”Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, conferit de Preşedinţia României. În 2013, a fost inclusă în ”Hall of Fame” al Federaţiei Internaţionale de Scrimă (FIE).

Este căsătorită din 1999 cu sabrerul Adrian Cârlescu şi au împreună o fiică, Maria.

Echipa Msnews și Rua Media ii dorește un călduros “La mulți ani!”, bucurii infinite, tihnă îndestulătoare și sănătate înfloritoare.
Îi mulțumim pentru mândria pe care ne-a îngăduit să o simțim în suflete cu fiecare victorie în numele României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare