LA MULȚI ANI, GHEORGHE ZAMFIR!

ANIVERSARE. Un sincer și călduros “La mulți ani” maestrului Gheorghe Zamfir, un virtuoz al naiului, dirijor şi compozitor, autorul a peste 300 de lucrări folclorice, de cameră, corale, vocale, instrumentale şi simfonice.
El a înregistrat peste 185 de albume şi a vândut peste 120 milioane de exemplare în întreaga lume, obţinând peste 100 de discuri de aur şi platină, alături de nenumărate premii şi distincţii la nivel internaţional.

Muzicianul s-a născut la 6 aprilie 1941, la Găeşti, judeţul Dâmboviţa, şi a urmat Liceul de Muzică nr. 1 din Bucureşti (astăzi Liceul de Muzică “Dinu Lipatti”) pentru a studia acordeonul. A intrat, însă, la clasa de nai a profesorului Fănică Luca, dovedindu-şi talentul pentru acest instrument. A absolvit liceul în 1961, continuându-şi studiile muzicale la Conservatorul “Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, unde a absolvit cu o dublă specializare în pedagogie (1966) şi dirijat de cor şi orchestră (1968). Şi-a susţinut doctoratul în 2005, obţinând calificativul Summa Cum Laude pentru teza intitulată “Naiul – geneză, evoluţie şi semnificaţie”.

Cariera sa reprezintă o comoară națională, o binecuvântare atât pentru țara noastră cât și pentru fiecare român în parte. Să ne trăiești Maestre!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare