David Popovici, două medalii de aur în prima zi la Campionatele Naționale de la Otopeni

SPORT. David Popovici (18 ani) a avut un start de vis la Campionatele Naționale de Natație. El a câștigat, miercuri, două medalii de aur. Puștiul de 18 ani a reacționat după ce s-a impus în proba de 50 de metri liber și în proba de 100 de metri spate.

”Rechinul” David Popovici a câștigat proba cu timpul de 57.74, după o luptă strânsă. Pe locul doi a terminat Denis Laurean Popescu (55.05), iar pe locul trei a încheiat cursa Robert Andrei Badea (56.89).

Elevul lui Adrian Rădulescu nu se mulțumește cu cele două medalii de aur cucerite la Campionatul Naţional de la Otopeni. El se gândește deja la celelalte competiţii la care va participa, după ce se va încheia competiția desfășurată la marginea Bucureștiului.

A început sezonul pentru posibilitatea calificării la Jocuri, în premieră avem un concurs care ne oferă posibilitatea asta. Dacă este să mă calific, super, o să mă bucur, dar cu siguranță nu e un obiectiv.”

M-a obosit foarte tare proba asta, 100 metri spate. Nu am făcut de mult timp. Am uitat cum se simte. E o oboseală diferită. Ce am experimentat azi? Am concurat într-una din probele cu care mi-am început cariera profesionistă.

Când eram mic înotam spate foarte mult. Am spus că dacă tot nu e un concurs foarte important, trebuie să experimentăm și să particip la probe la care nu am mai fost de mic. Mi s-ar fi părut interesant și neașteptat să mă calific acum la proba de 100 de metri spate la Campionatele Mondiale. O să mai lucrez. Vreau să mă specializez și să pot concura la competiții mai importante.

O iau cu pași mici. Mai sunt 4 zile la Campionatele Naționale, mai am un concurs în vară, poate Cupa României, mai am și Campionatele Mondiale. Inevitabil voi obține un timp cu care să mă calific la Jocurile Olimpice”, a spus David Popovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare