346 de cetățeni repatriați din Israel cu 2 curse Tarom, sprijin pentru pelerinii rămași în Tel Aviv

INTERVENȚIE. Ministerul Afacerilor Externe anunță că 346 de cetățeni români și străini au fost repatriați din Israel pe 8 octombrie, cu ajutorul a două curse TAROM. Această operațiune de repatriere a fost efectuată pentru a aduce în țară persoanele care se aflau în Israel și doreau să se întoarcă în România.

Un grup de pelerini români a rămas temporar la Tel Aviv, dar a primit cazare și asistență din partea autorităților israeliene, precum și din partea Patriarhiei Române. Se fac eforturi pentru a găsi soluții pentru repatrierea acestor pelerini într-un moment ulterior.

Cetățenii români aflați în Israel sunt îndemnați să se adreseze Ambasadei României la Tel Aviv pentru a-și anunța prezența în regiune și pentru a primi informații actualizate cu privire la călătoriile în Israel. Se recomandă amânarea călătoriilor în această țară, dat fiind contextul actual.

În legătură cu zborurile către și dinspre Tel Aviv, compania Wizz Air a anunțat că a anulat zborurile programate pentru această zi și că va reprograma sau rambursa călătoriile afectate. Cei care au rezervat bilete de avion prin intermediul agențiilor de turism sau platformelor online sunt sfătuiți să se adreseze acestora pentru a efectua modificările necesare.

În total, în Israel se află aproximativ 900 de cetățeni români, majoritatea dintre ei fiind pelerini. Autoritățile menționează că niciunul dintre aceștia nu se află momentan în dificultate, însă se recomandă respectarea indicațiilor și informațiilor furnizate de către Ambasada României și autoritățile locale. Situația la nivel global poate evolua rapid, iar siguranța cetățenilor români este o prioritate.

Ministerul român al Afacerilor Externe a ridicat, sâmbătă, nivelul de alertă de călătorie pentru Statul Israel, şi le recomandă cetăţenilor români care intenţionează să călătorească în această ţară să îşi reprogrameze deplasarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare