40 de posturi de consilieri școlari scoase la concurs în Mureș

POSTURI LIBERE. Ministerul Educației a repartizat la nivel național 1.200 de noi posturi de consilieri școlari. Aceștia vor avea activități cu elevii și părinții în fiecare unitate școlară, pentru prevenirea violenței, a abandonului școlar, dar și a consumului de droguri.

Județului Mureș i-au fost repartizate 40 de posturi care vor fi ocupate pe termen determinat, până în vară.
Pentru următorul an școlar posturile vor fi scoase la concursul de titularizare, iar procedurile încep chiar săptămâna viitoare, precizează inspectorul școlar general al județului Mureș, Sabin Pășcan:

Inspectoratul Școlar împreună cu Centrul Județean de Resurse și Asistență educațională a scos la concurs cele 40 de posturi care au venit din partea Ministerului Educației pentru acest an școlar, și aici mă refer la o perioadă determinată până la 31 august, iar pentru anul următor școlar, aceste posturi au fost scoase la Concursul de Titularizare. Așteptăm cât mai mulți absolvenți ai facultăților de Psihologie, Psihopedagogie specială…

Prin alocarea noilor posturi se va ajunge la o medie națională de un consilier la 800 de elevi și preșcolari, iar situația din anumite județe va fi vizibil schimbată, deoarece raportul consilier/număr de elevi va fi îmbunătățit chiar și de 4 ori.

În prezent sunt încadrați 2.300 de consilieri în cabinete de asistență psihopedagogică, pentru un total de peste 2,7 milioane de elevi și preșcolari din învățământul public de masă din țară.

 

Sursa Radiomures.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare