Fenomen meteo extrem pe Transalpina

FENOMENE EXTREME. Vremea capricioasă a provocat probleme în mai multe județe, inclusiv pe celebrul drum al Transalpinei. Turiștii care au ales să exploreze, în ziua de duminică, cea mai spectaculoasă șosea din România au avut parte de o priveliște surprinzătoare și neașteptată.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini ce ilustrează cum vremea rea și-a făcut simțită prezența și pe Transalpina, în zona Pasul Urdele. Suprafața asfaltată a fost acoperită de un strat consistent de gheață, dând drumului un aspect de iarnă, în ciuda perioadei de sfârșit de vară.

Fenomenele meteorologice extreme au lăsat amprente și pe acest traseu pitoresc. Ploi de grindină de mici dimensiuni au transformat peisajul într-o priveliște ce amintește mai mult de debutul iernii decât de ultimele zile ale verii, după cum a fost menționat de autorul postării.

Un localnic a relatat că fenomenul meteorologic extrem a izbucnit în urma unei furtuni severe, ce a durat aproximativ 30 de minute. Fotografiile publicate de acesta au stârnit reacții variate din partea comunității online.

În doar 30 de minute, căderile masive de grindină de mici dimensiuni au transformat peisajul montan într-un strat începător de omăt pentru acest sezon!”, a transmis localnicul.

“Chiar și în ciuda grindinei, se conturează un peisaj frumos, dar ar fi preferabil să se limiteze la zonele montane.” “Anul trecut, în data de 17 septembrie, am întâlnit o situație similară tot în Pasul Urdele”, au fost comentariile a doi internauți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare