Un nou val de caniculă peste România în weekend

METEO. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri o avertizare cod galben de caniculă pentru sudul și sud-estul țării. Situația se va înrăutăți în weekend, când codul galben va fi extins la întreaga țară.

Potrivit ANM, se așteaptă ca vineri să se instaleze un val de căldură cu disconfort termic ridicat, care va afecta în special vestul, sudul și sud-estul țării.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, creând o senzație termică dificil de suportat. Valorile maxime ale temperaturii se vor încadra între 33 și 36 de grade Celsius, în timp ce minimele vor oscila între 17 și 22 de grade Celsius.

Situația se va agrava în zilele de sâmbătă și duminică, când valul de căldură se va intensifica și se va extinde la nivelul întregii țări. Disconfortul termic va persista și va afecta în special zonele de câmpie și podiș.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va rămâne în continuare peste pragul critic de 80 de unități, ceea ce înseamnă că va fi dificil pentru oameni să facă față condițiilor meteorologice. Temperaturile maxime vor înregistra valori între 33 și 37 de grade Celsius, iar minimele se vor menține între 17 și 22 de grade Celsius.

Specialiștii de la ANM avertizează că acest val de căldură va continua să influențeze majoritatea regiunilor țării și în zilele următoare. Este important ca populația să ia măsuri de precauție, să evite expunerea prelungită la soare în timpul intervalului de vârf al temperaturilor și să se hidrateze corespunzător.

În concluzie, România se pregătește pentru o perioadă dificilă din punct de vedere al condițiilor meteorologice, cu temperaturi extrem de ridicate și disconfort termic accentuat. Este recomandat ca cetățenii să rămână informați cu privire la evoluția vremii și să adopte măsuri pentru a-și proteja sănătatea și bunăstarea în aceste condiții extreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare