Festivalului Strugurilor din Bălăușeri anulat

ADMINISTRAȚIE. Într-o ședință ordinară recentă a Consiliului Local al comunei Bălăușeri, s-a luat o decizie referitoare la renunțarea organizarii “Festivalului Strugurilor din Bălăușeri,” un eveniment așteptat cu nerăbdare de locuitorii comunei și de turiști, care era planificat să aibă loc în luna septembrie a acestui an.

Decizia de a anula festivalul a fost luată la propunerea primarului comunei, Varga András Adorján, și a fost determinată de serioasele constrângeri financiare cu care se confruntă Primăria comunei Bălăușeri. Primarul Adorján a explicat că, deși renunțarea la acest eveniment i-a apăsat pe suflet, a fost o măsură necesară din cauza insuficienței fondurilor disponibile.

“Am luat această decizie cu inima grea, pentru că în anii trecuți evenimentul a avut un mare succes nu doar în comună, ci în toată regiunea! Constrângerile bugetare, costurile neeligibile ale celor 12 proiecte aflate în derulare și investițiile finanțate din fonduri proprii pun o povară uriașă asupra bugetului comunei! Anul acesta, nu a existat niciun apel de finanțare care să fi finanțat organizarea unui eveniment de tip similar! A trebuit să renunțăm la ceva, investițiile începute trebuie să fie terminate, nu se pot opri, așa că am ajuns la decizia ca ediția a treia a Festivalului Strugurilor să nu aibă loc anul acesta! Pentru anul viitor, pregătim un proiect pentru un apel deschis de Comisia Europeană, așa că sperăm că anul viitor nu vor fi obstacole financiare și putem petrece din nou împreună!” – a explicat primarul comunei Bălăușeri.

Această decizie a provocat dezamăgire în rândul locuitorilor comunei, care se bucurau de Festivalul Strugurilor ca un eveniment care aduce comunitatea împreună și atrage turiști dornici să descopere frumusețea și cultura locală. Cu toate acestea, se înțelege că presiunea financiară și necesitatea finalizării altor proiecte importante pentru comunitate au făcut ca renunțarea la festival să fie o opțiune inevitabilă pentru anul curent.

Primarul a lăsat deschisă speranța pentru viitor, menționând că sunt planuri de a solicita finanțare prin intermediul unui apel deschis al Comisiei Europene pentru organizarea festivalului în anul următor. Cu acest demers, se speră că obstacolele financiare vor fi depășite și că Festivalul Strugurilor din Bălăușeri va putea continua să aducă bucurie și unitate în comunitatea locală și în regiune.

În ciuda dezamăgirii momentane, locuitorii comunei Bălăușeri rămân optimiști și așteaptă cu nerăbdare revenirea acestui eveniment cultural important în calendarul lor anual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare