Patricia Țig avansează în optimile de finală la Transylvania Open

TENIS. Patricia Țig, jucătoarea română de tenis, a obținut o victorie importantă în cadrul turneului Transylvania Open (WTA) desfășurat la Cluj-Napoca, calificându-se în optimile de finală. Această competiție, cu premii totale în valoare de 259.303 de dolari, reprezintă o oportunitate pentru jucătoarele de tenis de a-și demonstra abilitățile și de a lupta pentru titlu.

Într-un meci încărcat de tensiune, Patricia Țig a înfruntat-o pe grecoaica Martha Matoula, o adversară redutabilă venită din calificări. După o bătălie care a durat peste trei ore (3 ore și 7 minute), românca în vârstă de 29 de ani a reușit să se impună într-un meci extrem de echilibrat, cu scorul de 6-4, 6-7 (5/7), 6-3.

Primul set a adus revenirea spectaculoasă a româncei, care, la un moment dat, se afla în urma scorului cu 1-4, dar a reușit să câștige setul cu 6-4. În setul secund, Patricia Țig a condus cu 4-1 și 5-2, având inclusiv oportunități de a încheia meciul, însă Matoula a revenit și a câștigat setul în tiebreak cu 7-5. În decisiv, cele cinci game-uri de început au fost toate break-uri, dar apoi Patricia Țig a reușit să câștige setul cu 6-3.

Această victorie i-a asigurat Patriciei Țig un cec în valoare de 4.220 de dolari și 30 de puncte WTA. În următoarea rundă, în optimile de finală, românca va avea ca adversară o rusoaică, Ekaterina Makarova, care și ea a reușit să se califice în competiție venind din calificări.

Rezultatele de luni:
simplu, turul I
Rebeka Masarova (Spania/N.4) – Noma Noha Akugue (Germania) 6-4, 6-0
Nikola Bartunkova (Cehia) – Daiana Iastremska (Ucraina) 7-5, 6-4
Ekaterina Makarova (Rusia) – Katerina Baindl (Ucraina/N.7) 6-3, 1-6, 6-1
Jodie Burrage (Marea Britanie/N.8) – Ankita Raina (India) 6-0, 6-2
Miriam BulgaruIpek Oz (Turcia) 7-5, 6-3
Patricia ŢigMartha Matoula (Grecia) 6-4, 6-7 (5/7), 6-3

dublu, turul I
Monica Niculescu (România)/Anna-Lena Friedsam (Germania/N.4) – Ali Collins (Marea Britanie)/Andrea Gamiz (Venezuela) 6-2, 3-6, 10-5
Gabriela Ruse (România)/Alycia Parks (SUA/N.1) – Ilina Amariei/Briana Szabo 6-1, 6-2
Irina Bara/Jaqueline CristianMara Gae (România)/Viktoria Tomova (Bulgaria) 6-7 (3/7), 7-6 (7/5), 10-4
Leolia Jeanjean (Franţa)/Valeria Strahova (Ucraina) – Valentini Grammatikopoulou (Grecia)/Elixane Lechemia (Franţa) 6-2, 6-2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare