Prosumatorii care contribuie cu energie electrică în rețea ar putea primi o compensație lunară cu care pot achita alte facturi

DECIZIE. Senatul a aprobat o propunere legislativă pentru modificarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale, care deschide calea pentru persoanele fizice care sunt prosumatori și au instalații de producere a energiei electrice de până la 200 kW să obțină o compensație financiară lunară pentru energia electrică produsă și livrată în rețea. Această propunere vine ca o măsură menită să încurajeze producția locală de energie și utilizarea eficientă a resurselor.

Această inițiativă a fost susținută de un grup de parlamentari din diferite partide, cum ar fi PSD, PNL, USR și UDMR, și vizează extinderea drepturilor prosumatorilor persoane fizice în ceea ce privește compensația financiară pentru surplusul de energie electrică pe care îl produc și îl livrează în rețea. Prosumatorii ar putea utiliza această sumă pentru a acoperi costurile altor servicii contractate de la furnizorii cu care au încheiat contractul, cum ar fi serviciile de furnizare a gazelor naturale.

Mai mult, această inițiativă permite prosumatorilor să transmită gratuit surplusul de energie electrică către alți clienți ai furnizorului cu care au încheiat contractul. Acest aspect poate facilita un schimb de energie între utilizatorii care au surse de energie regenerabilă și utilizatorii care au nevoie de energie electrică suplimentară, contribuind astfel la dezvoltarea pieței de energie verde.

Propunerea legislativă trebuie acum discutată și adoptată de Camera Deputaților pentru a deveni lege. Această mișcare urmărește să promoveze și să faciliteze producția locală de energie electrică și să încurajeze prosumatorii să investească în surse regenerabile de energie, contribuind astfel la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și la promovarea surselor de energie curată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare