Antibiotice Iași și Banca Europeană de Investiții consolidează industria farmaceutică europeană printr-un împrumut de 25 de milioane de euro

INVESTIȚII. Într-un efort susținut pentru consolidarea industriei farmaceutice românești și europene, Banca Europeană de Investiții (BEI) a semnat un acord de împrumut de 25 de milioane de euro cu Antibiotice Iași. Acest parteneriat strategic are scopul de a stimula producția locală de medicamente și de a contribui la dezvoltarea sectorului farmaceutic din România și Uniunea Europeană.

Detalii despre proiect și beneficiile anticipate

Antibiotice Iași va utiliza împrumutul pentru construcția unei unități moderne de producție, ambalare și depozitare în Iași. Acest proiect ambițios include dezvoltarea de noi linii de producție, digitalizare, cercetare și dezvoltare. Cu o investiție totală de 95,4 milioane de euro, împrumutul de la BEI reprezintă un sfert din fondurile necesare pentru realizarea acestui proiect de amploare.

Rolul programului InvestEU în susținerea proiectului

Acordul dintre Antibiotice Iași și BEI a fost posibil grație programului InvestEU, care are ca scop declanșarea a peste 372 de miliarde de euro în perioada 2021-2027. Investiția acoperă nevoile semnificative ale industriei farmaceutice și vine în sprijinul Strategiei UE în domeniul farmaceutic și a Comunicării Comisiei privind rezolvarea lipsei de medicamente în UE.

Contribuția BEI la inovare, crearea de locuri de muncă și soluții pentru sănătate

Vicepreședinta BEI, Teresa Czerwinska, subliniază importanța colaborării în cultivarea inovației, crearea de locuri de muncă și sprijinirea soluțiilor pentru sănătate în România. În contextul pandemiei de COVID-19, această inițiativă reprezintă un angajament solid pentru întărirea capacității Europei în producția farmaceutică.

Reacția Comisarului European pentru Economie

Comisarul European pentru Economie, Paolo Gentiloni, consideră că pandemia a evidențiat necesitatea consolidării capacității Europei în producția farmaceutică, iar proiectul din România are un rol crucial în acest sens. Investiția va crea aproximativ 100 de locuri de muncă specializate în cercetare și producție în următorii patru ani, stimulând economia locală și consolidând competitivitatea industriei farmaceutice europene.

Direcția strategică a Antibioticelor Iași

Directorul general al Antibioticelor Iași, Ioan NANI, subliniază că acest parteneriat susține planul de afaceri “The Future Together 2030”, consolidând capacitatea de răspuns a companiei la cerințele pieței farmaceutice europene. Investiția în cercetare, transfer tehnologic și noi facilități de fabricație reprezintă un pas semnificativ pentru consolidarea industriei farmaceutice românești.

Parteneriatul dintre BEI și Antibiotice Iași nu numai că contribuie la dezvoltarea autonomiei și competitivității industriei farmaceutice românești, dar și deschide calea pentru un viitor mai sănătos în România și în Uniunea Europeană. Investind în inovație și colaborând strâns cu instituțiile de cercetare, această inițiativă va avea un impact durabil asupra sănătății publice și a economiei în ansamblu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare