500 km de graniță românească supravegheați video cu camere speciale

SIGURANȚĂ. În cadrul unui efort comun de combatere a traficului ilicit, BAT România donează Poliției de Frontieră Române 300 de noi camere speciale de supraveghere. Acestea se adaugă la cele 250 de camere de supraveghere donate anul trecut, completând astfel echipamentul de supraveghere folosit pentru zonele greu accesibile.
 
România împarte peste 2.000 km de frontieră cu țări din afara UE, cu segmente importante care tranzitează zone muntoase și forestiere, unde supravegherea frontierei este dificilă. Cu ajutorul camerelor de supraveghere donate în ultimii doi ani de BAT, peste 500 km de frontieră supuși unor încercări continue de trecere frauduloasă cu cantități importante de țigări vor fi mai ușor de monitorizat.
 
În primele 9 luni ale anului 2022, autoritățile române au confiscat peste 60 de milioane de țigarete, cu o valoare pe piața neagră de peste 38,5 milioane de lei (peste 7 milioane de euro), potrivit datelor www.stopcontrabanda.ro, singurul centralizator în timp real al capturilor de țigarete de contrabandă din România.
 
Potrivit platformei Stop Contrabanda, mai mult de o treime din capturile de țigări de contrabandă din primele nouă luni ale anului 2022 (23 milioane de țigarete) au fost realizate la frontierele de nord-est și nord-vest ale României, Ucraina și Republica Moldova fiind sursele pentru mai multe tipuri de țigări prezente pe piața ilicită din România, în special cele contrafăcute sau cele destinate magazinelor duty free.
 
“Scăderea nivelului contrabandei ilicite cu țigări din ultima perioadă are la bază măsurile de întărire a supravegherii frontierelor externe ale țării, atât cu resurse umane, cât și cu echipamente specializate, ca urmare a conflictului din Ucraina. În acest context, salut colaborarea cu BAT care susține acest efort al Poliției de Frontieră de securizare a frontierelor, inclusiv prin donarea de camere de supraveghere pentru al doilea an consecutiv. Este un beneficiu comun care servește interesul cetățenilor și demonstrează că parteneriatul dintre autorități și sectorul privat este unul viabil și oportun”, a declarat Victor – Ștefan Ivașcu, inspectorul general al Poliției de Frontieră Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare